Vesselsvalue har laget en oversikt over de mest aktive amerikanske kjøperne av skip i annenhåndsmarkedet hittil i år.
Den amerikanske storbanken JP Morgan troner på topp med kjøp for 308 millioner dollar, tilsvarende 2,6 milliarder kroner, gjennom JP Morgan Global Maritime.Hele 55 millioner dollar, eller om lag 470 millioner kroner, har storbanken i ren profitt på disse investeringene. 
Det  fordeler seg på fem skip - ett bulkskip og fire LPG-skip. I tillegg har JP Morgan solgt 10 bulkskip siden årsskiftet for totalt 297 millioner dollar, og det med betydelig gevinst. Det var i juli i fjor at J.P. Morgan Asset Mangement stengte døren til sitt nye fond, Global Maritime Investment Fund II, etter å ha hentet inn 480 millioner dollar, tilsvarende 4,1 milliarder kroner.Planen til fondet var å investere i moderne fartøy i sektorer som sliter med utfordrende markedsforhold der verdiene var nær et historisk bunnpunkt.- I shippingsektoren kapitaliserer investorene på en historisk mulighet til å kjøpe høykvalitets eiendeler til veldig fordelaktige priser, uttalte sjef for global transport i J.P. Morgan Global Alternatives, Andy Dacy.