Kepler Cheuvreaux om REC

Publisert 5. nov. 2018 kl. 13.20
Oppdatert 5. nov. 2018 klokken 13.53
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 223 ord

REC Silicon stiger i skrivende stund nesten 20 prosent mandag etter nyheter om at Kina planlegger å løfte målet for installert solcellekapasitet frem til 2020. Aksjen er så langt børsens nest mest omsatte.Les også: Derfor stiger RECI samtalerNational Energy Administration i Kina har ifølge Bloomberg News hatt samtaler med flere store solcelleprodusenter fredag, der enkelte selskap skal ha foreslått et installasjonsmål på 270 GW, melder TDN Direkt.China Electric Power Planning & Engineering Institute skal ha foreslått en kapasitet på 210 GW, noe National Energy Administration beskrev som for konservativt. Kina hadde 165 GW solcellekraft ved utgangen av september.Analytiker Andreas Bertheussen i Kepler Cheuvreaux sier utsiktene til økt installasjon i Kina vil kunne trekke opp polysilisiumsprisene.- Oppgangen er drevet av positive nyheter fra Kina, der det ryktes å være positive policyendringer som skal hjelpe solcelleindustrien i landet. Man kan helt klart vente at etterspørselen i Kina, som utgjør halve verdens installasjonsmarked, vil påvirke markedet også utenfor landet, sier han til nyhetsbyrået.Vil bli bedreBertheussen sier solarindustrien har hatt det ekstremt tøff dette halvåret.- Når det er dårlige forhold i Kina blir det enda verre utenfor. Men nå vil det trolig se bedre ut, sier han.Også utsiktene til bedre handelsforhold mellom Kina og USA hjelper, mener Bertheussen, men han understreker ifølge TDN Direkt at det viktigste er at Kina får opp dampen igjen på sin egen solkraftindustri.