Kinesiske aksjer styrker seg

De asiatiske markedene avrunder uken variert, og investorene fortsetter å vurdere om Kina og USA kan få ned temperaturen i handelskrigen før G 20-toppmøtet senere i november.I Japan faller Nikkei 0,61 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,65 prosent.Shanghai Composite klatrer derimot 0,90 prosent, og CSI 300 er opp 1,09 prosent. Hang Seng i Hong Kong stiger 0,09 prosent.Kospi i Sør-Korea er opp 0,15 prosent, S&P/ASX 200-indeksen er Australia faller derimot 0,09 prosent, mens Straits Times i Singapore stiger 0,91 prosent.VolatiltIfølge Bloomberg News forblir aksjemarkedene volatile ettersom den kinesiske økonomien svekkes, og de usikre utsiktene for inntjening sammenfaller med at investorene fortsetter å tilpasse seg virkningen av en strammere amerikansk pengepolitikk. Politiske spenninger i Europa - fra Storbritannia til Italia - påvirker også sentimentet.- Hvis vi kan få en fremgang i handelsforbindelsene kan det kanskje være et løft. Men fordelene er sannsynligvis motvirket av forventningene om flere renteøkninger fra Fed. Det er en del av utfordringen akkurat nå, sier sjefsstrateg i FundX Investment Group, Jason Browne, til nettstedet.