Kjøperen av Bolette Dolphin har trukket seg

Overraskende vending i sagaen om Fred. Olsen Energy.

- Dette er en god pris for Fred. Olsen og ikke en urimelig en for kjøperen, uttalte partner David Carter Shinn i riggmeglerhuset Bassøe Offshore til Hegnar.no for én uke siden. Da hadde nettopp det kriserammede riggselskapet Fred. Olsen Energy (FOE) varslet at det var i forhandlinger med en utvalgt kjøper om et salg av det 2014-bygde boreskipet Bolette Dolphin for 340 millioner dollar eller rundt 2,9 milliarder kroner.Ifølge en melding tirsdag kveld, har imidlertid denne potensielle kjøperen valgt å trekke seg fra prosessen. Årsaken skal være den betydelige endringen i oljepriser og aksjekurser, sammen med usikkerheten rundt restruktureringen og salgsprosessen.For at riggsalget og resten av det tidligere annonserte refinansieringsforslaget kan komme i havn, er selskapet avhengig av støtte fra sine interessenter, deriblant enstemmig støtte fra de sikrede långiverne.- På nåværende tidspunkt er derfor ikke FOEs restruktureringsforslag som det fremkommer i børskommunikasjonen levedyktig, skriver selskapet i meldingen.Riggselskapet vil vurdere andre restruktureringsalternativer i dialog med sine nøkkelinteressenter, opplyses det.Finansavisen har tidligere skrevet at både Noble og Diamond skal ha lagt inn bud.Etter det avisen forsto var det førstnevnte som skal ha vært i de nå avlyste forhandlingene.