Lettelsesrally i New York - Apple slo tilbake

Apple slo tilbake og rangerer igjen foran Microsoft og Amazon i børsverdi. Bjørnen gjespet.

Det er gode muligheter for at kjerneinflasjonen i USA vil falle under 2 prosent igjen snart, viser nye undersøkelser utført av Federal Reserve Bank of San Francisco, melder Marketwatch.com.2 prosent er inflasjonsmålet til Den amerikanske sentralbanken (FED) og faller kjerneinflasjonen (KPI uten mat og energi) under 2 prosent igjen reduseres også sannsynligheten for de rentehevingene som flere har ventet neste år.Ifølge CME FedWatch Tool er det fremdeles 79,2 prosent sannsynlighet for at FED hever renten til 2,25-2,5 prosent 19. desember, men det er foreløpig godt under 50 prosent sannsynlighet for renteheving på alle FEDs rentemøter neste år. Og FED skal visstnok aldri ha hevet renten uten at det på forhånd har vært mer enn 50 prosent sannsynlighet for renteheving.Dette kan ha bidratt til lettelsesrallyet på børsene i New York mandag, men så er det samtidig ikke uvanlig med denne typen oppgang første hele børsdag etter Thanksgiving. I tillegg ga oppgangen i oljeprisen energiaksjene et løft.CNBCs Jim «Mad Money» Cramer sier imidlertid at børsen stiger på ingenting, og legger til at han ser klassiske signaler på et bear marked. - Hvis det går som en and og kvekker som en and .... da er det en bjørn, tvittret han.Cramer sa imidlertid også at markedet er blitt så oversolgt at det er vanskelig å ikke bli revet med.Dow Jones endte opp 1,46 prosent til 24.640,24. 28 av de 30 aksjene i indeksen steg, mens Coca-Cola og United Technologies falt henholdsvis 0,3 og 0,8 prosent.GM steg 4,8 prosent etter at bilprodusentene meldte at 15 prosent i arbeidsstyrken må gå, og at målet er å spare 6 milliarder dollar. 8.100 må gå fra kontorjobber, mens de øvrige er fabrikkarbeidere. S&P 500 steg 1,55 prosent til 2.673,24.Nasdaq endte opp 2,1 prosent til 7.081,85.Etter at Apple falt kraftig i begynnelsen av forrige ble det forbigått i børsverdi av Microsoft onsdag i forrige uke. Mandag slo Apple tilbake og rager igjen øverst i børsverdi, 19 milliarder dollar foran Microsoft og 53 milliarder dollar foran Amazon.VIX-indeksen falt 12,55 prosent til 18,81.Vinnerne og taperne på børsene i New York30-års renten steg 1,5 basispunkter til 3,32 prosent, mens 10-års renten endte opp 2,6 basispunkter til 3,07 prosent. 2-års renten steg 1,3 basispunkter til 2,83 prosent.Oljeprisen, som smalt ned på tampen av forrige uke, hentet seg inn igjen mandag og lettoljen steg 1,1 dollar på råvarebørsen i New York. Brent steg 1,6 dollar til 60,43 dollar.Gullprisen falt litt tilbake, trolig litt på nyheten om antatte lavere inflasjonsforventninger, og endte ned 1,3 dollar til 1.221,9 dollar.Bitcoin dundret ned i helgen, og da CME åpnet mandag smalt bitcoin-futures også ned.For desember falt futures med 425 dollar til 3.750 dollar, med 3.505 dollar som det laveste. Mars-futures falt 415 dollar til 3.765 dollar, med 3.500 dollar som dagens laveste.