Må kansellere alle kontrakter med Subsea 7

Myndighetene i Ekvatorial Guinea bekrefter nå at olje- og gasselskaper beordres til å kutte Subsea 7-kontrakter.

Børs

Energiministeren i Ekvatorial Guinea har annonsert beslutningen om at olje- og gasselskaper som arbeider i landet beordres til å kansellere alle kontrakter med Subsea 7, melder Offshore Energy Today, ifølge TDN Direkt.Ekvatorial Guinea anklager Subsea 7 for å ikke overholde landets regler for lokalt innhold.Minister Gabriel Mbaga Obiang Lima annonserte torsdag beslutningen om å "pålegge alle petroleumsoperatører, inkludert, men ikke begrenset, til Noble Energy ExxonMobil, Kosmos Energy, Trident, Marathon Oil og andre operatører, til å kansellere alle kontrakter med oljeserviceselskapet Subsea 7 grunnet ikke-overholdelse av Ekvatorial Guineas reguleringer for lokalt innhold", melder nettstedet torsdag. Myndighetene sier ifølge nyhetsbyrået at en gjennomgang av hele sektoren pågår, og at meldingen gjelder for alle serviceselskaper som ikke overholder kravene til lokalt innhold.Subsea 7s tredjekvartalsrapport viser ifølge TDN Direkt at rundt 120 millioner dollar av selskapets ordrebok relatert til Fortuna-prosjektet offshore Ekvatorial Guinea.Subsea 7 faller torsdag formiddag 1,98 prosent til 91,32 kroner. Aksjen er hittil i år ned 25,76 prosent, mens den de siste tolv månedene har falt 25,09 prosent.

subsea 7
ekvatorial guinea
Nyheter
Energi
Børs