Meglerhus om Frontlines siste trekk

Rederiet bestiller scrubbere til flere skip. Positivt, mener Arctic.

Torsdag kveld meldte tankrederiet Frontline at det har bestilt gassrensesystemer (EGCS) for ytterligere 12 skip fra Feen Marine Scrubbers (FMSI) som rederiet eier 20 prosent av. Rederiet har nå forpliktet seg til å installere rensesystemene på totalt 20 skip, inklusive nybyggene Front Discovery og Front Defender.- Vi kalkulerer med betydelige scrubber-besparelser for både nybygg og eksisterende fartøy, og støtter Frontlines trekk for å øke flåtens scrubber-andel, skriver Arctic Securities i en oppdatering.I tillegg opplyser Frontline at selskapet har forlenget vilkårene for sin senior usikrede, rullerende kredittfasilitet på opptil 275 millioner dollar med John Fredriksen-selskapet Hemen Holding.Forlengelsen er på 12 måneder frem til november 2020.Arctic påpeker at forlengelsen - igjen - demonstrerer den sterke støtten og forpliktelsen fra rederiets hovedaksjonær.Meglerhuset har en kjøpsanbefaling og et kursmål på 70 kroner. Fredriksen eier i følge årsrapporten for 2017 totalt 48,4 prosent av aksjene i rederiet gjennom Hemen Holding.I tillegg har Ship Finance en eierandel på 6,5 prosent. Les også: - Drømmescenario for rederne


Les også