Meglerhus ser oppside på 40 prosent - aksjen og konkurrenten stiger

Oslo Børs har vært både i pluss og minus så langt mandag.Ved lunsjtider står skrivende stund i 892,10, opp 0,36 prosent.Det er hittil omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1.398 millioner kroner. Vi minner om at Harald Magnus Andreassen er dagens TV-gjest klokken 15.30. OljeprisenBrent-oljen er mandag ned 0,25 prosent til 72,65 dollar fatet, mens den amerikanske WTI-oljen faller 0,51 prosent til 62,82 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 72,61 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.USAs sanksjoner mot Iran trer i kraft i dag. Iran slår fast at landet vil bryte sanksjonene og fortsette salg av olje.Equinor faller 0,80 prosent til 213,00 kroner. Aker BP er ned 0,60 prosent til 265,60 kroner.TørrbulkNesten tre år etter bunnen i tørrbulkmarkedet, mener Kepler Cheuvreux at det beste fortsatt ligger foran oss. I lys av de positive utsiktene for tørrbulkmarkedet har Kepler Cheuvreux valgt å høyne kursmålet på de to tørrbulkrederiene meglerhusetdekker, Golden Ocean og D/S Norden som, i tillegg til bulkskip, har en rekke produkttankskip i flåten.Kursmålet på Golden Ocean økes til 105 kroner, fra tidligere 100 kroner. Det indikerer en oppside på hele 57 prosent fra sluttkurs fredag som for øvrig bød på en opptur på vel 3 prosent.Golden Ocean stiger 0,67 prosent til 66,25 kroner.REC til værsREC topper vinnerlisten med pluss 21,97 prosent til 79 øre. Omsetningen er på 73 millioner kroner, som kvalifiserer til tredje plass på omsetningsoversikten, bak Equinor og Aker BP.- Det er nok rimelig å anta at det relaterer seg til Xi Jinping sine kommentarer fra i går, kommenterer analytiker Fredrik Steinslien i Pareto Securities til Hegnar.no. President Xi Jinping lovet natt til mandag å åpne opp for eksportører da han åpnet en importmesse i Shanghai mandag.Ifølge presidenten vil landet styrke tiltakene for å stimulere til økt forbruk av importvarer, skriver NTB. Kina skal blant annet senke importavgiftene, gjøre tollklarering enklere og innføre strenge sanksjoner mot dem som bryter opphavsretten.KongsbergKongsberg Gruppen er ned 15,72 prosent til 115,80 kroner. Det skyldes at aksjen går ex fortrinnsretter.På plassen bak finner vi Incus Investor, ned 14,53 prosent til 80 øre. Storm Real Estate er ned 10,10 prosent til 54 øre, mens Gyldendal er ned 9,41 prosent til 366,00 kroner. DNB fornøyd etter stresstesterDNB har deltatt i Den europeiske bankmyndighetens stresstest, og er ifølge en børsmelding tilfreds med resultatene. Testen tar utgangspunkt i tall fra årsskiftet 2017/2018 for en stressperiode fra 2018 til 2020. Bankens kjernekapitaldekning faller til 15,0 fra 16,2 prosent i stressperioden.Aksjen faller 0,10 prosent til 155,20 kroner.Svensker anbefaler bankaksje Sbanken stiger mandag 3,06 prosent til 87,60 kroner. Det kommer skjer etter at den svenske avisen Dagens Industri dro frem Sbanken som «ukens aksje» søndag, ifølge TDN Direkt. Avisen begrunner anbefalingen med at banken driver digitaliseringen på det norske boliglånsmarkedet og at forretningsmodellen muliggjør resultatvekst på stigende inntekter.- Vi snakker om en bank som sikter på å vokse med tosifrede tall på en digital plattform, med et kostnad/inntekts-tall som er fallende og var nede på 38,6 prosent i halvårsrapporten, skriver blant annet avisen.DNB ser oppside i flyDenne uken legger Norwegian og SAS frem sine trafikktall for oktober.DNB Markets ligger i forkant av disse litt på den forsiktige siden, går det frem av mandagens aksjerapport.Meglerhuset har kjøpsanbefalinger på begge aksjene, med kursmål 250 norske kroner og 30 svenske kroner (ca. 27,60 norske kroner) i hhv. Norwegian og SAS.Norwegian stiger 3,59 prosent til 227,50 kroner, mens SAS letter 1,43 prosent til 21,24 kroner.DNB Markets ser dermed oppsider på rundt ti og 40 prosent i hhv. Norwegian og SAS fra dagens nivåer.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også