Meglerhusene om B2Holding

Pareto Securities er ute med en oppdatering på sektoren for gjeldsinndrivelse fredag. Meglerhuset har blant annet fokus på B2Holding, som for tiden handles rundt laveste nivåer på to år. Meglerhuset gjør samlet sett positive estimatendringer for selskapet, skriver TDN Direkt.Pareto nedjusterer imidlertid estimatene for B2Holding i 2018 med 14 prosent og med fire prosent for 2019, på bakgrunn av guidingen som ble lagt frem.- Selskapet vil fokusere mer på forward flow-avtaler og sikret gjeld fremover, noe som blant annet medfører nye organisatoriske behov. På den andre siden vil økt forfall og skala redusere inndrivelseskostnaden fremover, og vi har redusert estimatet for driftskostnader med 2-4 prosent, skriver meglerhuset.Aksjen er hittil i 2018 ned 25 prosent på Oslo Børs, mens den siste måneden har aksjen svekket seg 5,7 prosent til 13,4 kroner. Fokuset på forward flow og sikret gjeld legger grunnlaget for fortsatt høy vekst mener Pareto Securities, som samtidig understreker det både øker risikoen og usikkerheten til hvordan høyere renter vil påvirke inndrivelsen fremover.Torsdag varslet Finanstilsynet tøffere krav i inkasso, knyttet til foretak som kjøper porteføljer av misligholdte lån. - Etter vårt syn vil ikke dette bare ramme gjeldskjøperne, men også bankene som selger gjelden, skriver ABG Sundal Collier, ifølge nyhetsbyrået. Grunnen til det er at bankene risikerer å måtte skrive ned verdien av gjelden før den kan selges, og dermed ta høyere tap. Meglerhuset tror dette kan påvirke Axactors norske virksomhet og Monobank, mens Bank Norwegian og Komplett blir mindre påvirket. I tillegg til nevnte B2Holding, er Axactor ned 3,4 prosent til 21,02 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også