Meglerhusenes dom over Odfjell Drilling

Selskapet gjør en god jobb og er godt posisjonert, ifølge meglerhus.

Overskuddet til Odfjell Drilling ble halvert i tredje kvartal 2018, viser selskapets kvartalsrapport torsdag. Driftsinntektene beløp seg til 181,19 millioner dollar, sammenlignet med 178,45 millioner dollar i 3. kvartal 2017.Resultatene var likevel bedre enn analytikernes spådommer. I en oppdatering skriver Pareto Securities at det i hovedsak er drevet av høyere enn ventet omsetning i MODU- og Drilling & Technology-virksomhetene, skriver TDN Direkt. Meglerhuset mener Odfjell leverer en generelt positiv rapport som understøtter den stabile prestasjonen til et selskap som ligger an til å generere betydelig kontantstrøm fra sin godt dekkede harsh environment-flåte de kommende årene.Markedet løfter aksjenAksjen er i torsdagens handel opp 9,44 prosent på Oslo Børs til 29,55 kroner. Analytiker Truls Olsen i Fearnley Securities mener Odfjell leverer et greit kvartal, men poengterer at dagens kursoppgang kommer etter at aksjen har falt mye tidligere i år.Etter dagens kurarally er Odfjell-aksjen fortsatt ned 18,9 prosent så langt i 2018. - De fortsetter å gjøre en god jobb og levere stødig med den plattformen de sitter på. Så det er ikke overraskende at aksjen går, sier han til TDN Direkt.Olsen mener også at selskapet har en svært god posisjon i harsh environment-marked som er i bedring.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også