Mens børsene stuper er rederifersking opp 50 prosent på én uke

Avenir LNG har blitt tatt godt i mot i gråmarkedet

Den siste uken har ikke aksjekursutviklingen til rederikonsernet Stolt-Nielsen vært mye å smile for konsernsjef og styremedlem Niels G. Stolt-Nielsen. Siden forrige tirsdag er aksjen ned rundt 10 prosent på Oslo Børs.Fallet fortsetter tirsdag med en nedgang på 1,6 prosent til 100,8 kroner og dermed prises selskapet til 5,4 milliarder kroner. Stolt-Nielsen kan imidlertid koste på seg et aldri så lite glis dersom han ser på kursutviklingen til nyskapningen Avenir LNG - LNG-rederiet han har etablert i samarbeid med Höegh LNG Holdings og Golar LNG. Rederiet er foreløpig notert på OTC-listen, og der ble det mandag omsatt aksjer til kurs 12,50 kroner - nøyaktig fire kroner eller 47 prosent mer enn kursen i emisjonen som ble gjennomført for en uke siden.For Stolt-Nielsen som tegnet seg for 45 prosent av aksjene i emisjonen på 110 millioner dollar, betyr det en foreløpig urealisert gevinst på 198 millioner kroner.Partnerne Golar LNG og Höegh LNG som sitter med 22,5 prosent hver, har begge en urealisert gevinst på 99 millioner kroner.Denne kan fort vokse videre.Ordreboken viser at det ligger inne en kjøpsordre på 11.000 aksjer til 13 kroner som foreløpig ikke er akseptert. Tor Olav Trøim som har en betydelig urealisert gevinst i et annet OTC-noterte rederi - 2020 Bulkers - har en eierandel på 3,4 prosent i Golar LNG.At han også må smile av se på kursutviklingen til Avenir LNG er derfor ikke helt utenkelig.