Mer enn doblet - dette sier analytikerne

Austevoll Seafoll la torsdag frem tall for tredje kvartal. Analytikere kommenterer.

Austevoll Seafood la torsdag frem sine kvartalstall der resultat etter skatt på 607,90 millioner kroner i 3. kvartal 2018, mot 270,42 millioner kroner i samme periode året før.EBIT før biomassejusteringer var på 770,72 millioner kroner, sammenlignet med 822,03 millioner kroner i fjor.Driftsinntektene beløp seg til 5.317,21 millioner kroner, sammenlignet med 4.902,77 millioner kroner i 3. kvartal 2017.Aksjen stiger i skrivende stund 2,11 prosent til 135,40 kroner.Høyere kvoterAnalytiker Alexander Aukner i DNB Markets synes tallene er gode.- Austevoll kommer med gode tall, drevet av bedre resultater i den pelagiske virksomheten. Det kan virke som om kvotesituasjonen i Peru er i ferd med å stabilisere seg på et normalt høyt nivå etter flere år med lavt volum. Høyere kvoter vil være bra for inntjeningen i Australia og hjelper til med å krystallisere verdien i den andre divisjonen til Austevoll så ikke hele lasset blir dratt av laks slik som har vært tilfellet de siste årene, kommenterer han til Hegnar.no.DNB Markets har en salgsanbefaling for Austevoll-aksjen med et kursmål på 110 kroner per aksje.Lavere enn ventetI en oppdatering skriver Nordea Markets at Austevoll Seafood rapporterte en EBIT som er 14 prosent lavere enn forventet, og skyldes lavere enn forventede marginer fra laksesegmenet (Lerøy).«Tredje kvartal er et lavsesongskvartal i den pelagiske virksomheten, men likevel klarte de å øke sin markedsandel i sør på grunn av gunstig fangstposisjon. Det neste hovedproblemet er kunngjøringen av kvoter for andre sesong 2018, som ventes å være i midten av november», skriver meglerhuset.For 2018 opprettholder Austevoll guidingen på 166.000 tonn og øker til 174.000 i 2019, dette er 9.000 tonn over konsensus, men i tråd med meglerhusets egne estimater.Nordea har en kjøpsanbefaling for aksjen med kursmål på 150 kroner per aksje.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også