Milepæl for Atlantic Sapphire i USA

Nå er de første partiene med egg satt inn i selskapets landbaserte oppdrettsanlegg i Miami.

Atlantic Sapphire har satt de første 400.000 eggene i sitt landbaserte oppdrettsanlegg i Miami, Florida, ifølge en børsmelding.Ytterligere 400.000 egg vil bli satt i neste uke, opplyses det.- Disse partiene are de første kommersielle skalavolumene med lakseegg noen gang introdusert i staten Florida, skriver selskapet i meldingen.Innsettingen av de 800.000 eggene omtales som en viktig milepæl for selskapet.Selskapet oppgir at det er i rute til å høste 9.500 tonn årlig produksjon fra denne amerikanske fasiliteten i midten av 2020.Les også: Lynrask milliongevinst i laks 150 prosentI starten av april i år ble selskapets aksje omsatt for 29 kroner på OTC-listen.Mot slutten av april hentet selskapet inn 600 millioner kroner gjennom en svært populær emisjon til kurs 37 kroner.Få uker senere ble aksjen notert på Oslo Børs' Merkur Market, og siden har aksjen fortsatt til stadig nye høyder.Aksjen ble sist omsatt for 72,4 kroner, og i løpet av rundt syv måneder er aksjen dermed opp hele 150 prosent.