Møbelmillionær eier aksjer for 50 mill. i Pareto Bank

Spetalen har gått ut - Hjellegjerde har gått inn. Legger nytt millionbeløp på bordet.

Fotograf Johan Holmquist
Børs

Møbelgründer Nils Gunnar Hjellegjerde lastet i forrige uke opp med en halv million nye aksjer i Pareto Bank gjennom selskapet Hjellegjerde Invest, viser en fersk aksjonæroversikt.Basert på forrige ukes aksjekurs kjøpte han dermed aksjer for rundt 18 millioner kroner.Ny beholdning er 1.403.000 aksjer som med utgangspunkt i forrige ukes sluttkurs har en verdi på totalt 49,8 millioner kroner. Hjellegjerde dukket opp på aksjonærlisten i midten av september med vel 700.000 aksjer og har siden da doblet beholdningen sin.Nå er han selskapets syvende største aksjonær.Hjellegjerde som i en årrekke har bodd i Thailand innkasserte en betydelig gevinst da møbelprodusenten IMG som han grunnla i 2006, ble solgt til Ekornes i 2014.Mens møbel-millionæren har lastet opp i Pareto Bank, har Øystein Stray Spetalen valgt å gå motsatt vei.For snaut to uker siden solgte han seg helt ut.

nils gunnar hjellegjerde
pareto bank
aksjer
Nyheter
Børs