Mohn og Odfjell kjøper tankskipsduo på vegne av ukjent kunde

Legger rundt 330 millioner på bordet for to skip som har en anslått verdi på over 350 millioner. JO Shipping skal drive skipene for ukjent investor.

JO Shipping som er kontrollert av bergenserne Johan Odvar Odfjell og Trond Mohn har ifølge meglerrapporter gått til anskaffelse av de 2010-bygde produkttankskipene «Gan Tribute» og «Gan Triumph» som begge er av typen MR (medium range). Styreleder Tore Hopen bekreftet handelen overfor Hegnar.no onsdag, men påpekte at selskapet har kjøpt skipene på vegne av en kunde.«Det er ikke JO Odfjell som er kjøper», skriver han en tekstmelding, og forteller at han dessverre ikke kan fortelle hvem kjøperen er.Hegnar.no har foreløpig ikke fått på det rene hvem det er.Den totale prisen for skipene som ble bygget ved Hyundai Mipo i Sør-Korea og er solgt samlet, endte ifølge Hopen på rett under 39 millioner dollar, tilsvarende 335 millioner kroner.Vesselsvalue anslår en markedsverdi for skipene på 51.600 dødvekttonn på totalt 41,2 millioner dollar, noe som indikerer at JO Shipping har gjort en bra deal på vegne av den foreløpig ukjente kunden.Hopen forteller at det er JO Shipping som skal stå for driften av skipene.Foruten Odfjell og Mohn som eier 40 prosent hver av JO Shipping, er også Ketil Nystad og Hans Stig Hilland inne på eiersiden med 10 prosent hver. Selger er tyrkiske Fiba Holding som, etter det Hegnar.no frostår, kun har en produkttanker igjen i flåten etter salget.Det dreier seg om «Gan Trust» som ble ferdigstilt ved Hyundai Mipo i 2013 og er på 50.000 dødvekttonn.