Multiconsult tapte penger

Men topplinjen vokste i 3. kvartal.

multiconsult
Børs

Multiconsult melder om et resultat etter skatt på minus 0,52 millioner kroner i 3. kvartal 2018, mot 7,75 millioner kroner i samme periode året før.Resultat per aksje ble minus 0,02 kroner, mot 0,29 kroner ved samme korsvei i fjor.Resultatet før skatt ble 1,18 millioner kroner, sammenlignet med 9,58 millioner kroner i fjor.Driftsresultatet (EBIT) ble 4,52 millioner kroner, mot 10,50 millioner kroner året før.Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) for kvartalet ble 18,18 millioner kroner, mot 22,58 millioner kroner i samme periode i fjor.Netto driftsinntekter beløp seg til 817,12 millioner kroner, sammenlignet med 679,15 millioner kroner i 3. kvartal 2017.- Markedet viser en generell positiv utvikling for alle forretningsområder, men jeg er skuffet over svakere resultat i tredje kvartal enn forventet. Den underliggende driften fortsetter å vise forbedring, med forbedret debiteringsgrad i Regioner Norge og Regioner Østlandet samt økt ordrereserve for konsernet som helhet. Likevel må vi jobbe hardt for å bedre lønnsomheten i konsernet og lønnsomhetsforbedringsprogrammet fortsetter å være første prioritet fremover, sier Multiconsult-sjef Christian Nørgaard Madsen i en kommentar.Her er rapporten og presentasjonen.Se presentasjonen LIVE her kl. 09.00!

multiconsult