Nedgang på Wall Street

Kraftig fall for olje-aksjer

Trader Vincent Napolitano, left, works on the floor of the New York Stock Exchange, Friday, Nov. 9, 2018. Stocks are falling as energy companies are dragged lower by the continuing plunge in crude oil prices. (AP Photo/Richard Drew) Richard Drew
Børs
Etter å ha vært i både grønt og rødt flere ganger i løpet av handelsdagen, endte det med nedgang på Wall Street tirsdag.Det skjedde samtidig med at oljeprisene raste ned til de laveste nivåene siden mars.  Ikke overraskende ble energisektoren den dårligste sektoren i dagens handel.Ifølge CNBC fikk indeksene noe drahjelp etter at Larry Kudlow, økonomisk rådgiver i det Hvite Hus, bekreftet informasjon om nye handelsrelaterte samtaler mellom USA og Kina.-Det overhengende problemet i dette markedet har vært Kina, så når du får positive nyheter fra den kanten er det positivt for aksjer, sier Randy Frederick i Schwab Center for Financial Research, til CNBC.Børsene har den seneste perioden vært volatile på grunn av frykt for handelskrig, stigende renter og avtakende økonomisk vekst. Bare så langt dette kvartalet er fryktindeksen VIX opp om lag 70 prosent.-Jeg venter mer volatilitet når vi nærmer oss årsslutt, sier strateg Michael Geraghty i Cornerstone Capital Group, ifølge CNBC. Strategen peker på handelskrig, rentepolitikk og politisk risiko som faktorer til volatilitet. Dow Jones falt 0,40 prosent til 25.286,49 poeng.18 av de 30 aksjene i indeksen falt. På den positive siden merker vi oss Intel som steg 1,59 prosent og American Express som klatret 1,30 prosent.I motsatt ende finner vi Boeing som falt 2,09 prosent. Det skjer etter at The Wall Street Journal meldte at flyprodusenten hadde tilbakeholdt informasjon knyttet til et system som skal forhindre steiling på produsentens 737 Max-maskiner. Det aktuelle systemet kan ha vært en faktor på Lion Air krasjet forrige måned.Ellers ble naturligvis ExxonMobil og Chevron hardt rammet av de fallende oljeprisene, og de to aksjene falt henholdsvis 2,25 og 1,69 prosent.Nasdaq endte uendret til 7.200,87 poeng.Apple falt 1,0 prosent etter at Goldman Sachs senket kursmålet på aksjen til 209 dollar fra tidligere 222 dollar. Bakgrunnen for nedgraderingen skal være at investeringsbanken ser lavere iPhone etterspørsel. Amazon falt 0,33 prosent etter det ble klart at selskapet hadde valgt New York og Arlington i Virginia som lokasjoner for sitt andre og tredje hovedkvarterer.Alphabet (Google) falt forsiktige 0,13 prosent, mens Facebook steg 0,43 prosent.Tesla steg hele 2,20 prosent.S&P 500 falt 0,15 prosent til 2.722,87 poeng.Vi merker oss spesielt siste tids børstaper General Electric som suste opp hele 7,64 prosent.Oljeserviceselskapet Halliburton raste ned 5,59 prosent. Riggselskapet Transocean falt 3,18 prosent. Gullprisen falt 0,11 prosent til 1.202,20 dollar.