Ny ankerhåndterer i «vinterdvale»

GulfMark legger sitt tredje Nordsjø-baserte ankerhåndteringsfartøy i opplag.

GulfMark Offshore har beslutte å ankerhåndteringsfartøyet «Highland Endurance» i opplag, viser en fersk oversikt fra skipsmeglerhuset Westshore Shipbrokers.Fartøyet ble ferdigstilt i 2003 ved Søviknes Verft – nå Vard Søviknes - i Møre og Romsdal.Fra før har GulfMark to Nordsjø-baserte ankerhåndterere i opplag – «Highland Courage» og «Highland Valour» - som har ligget i ro siden henholdsvis juni 2016 og juni 2018.Hele trioen ligger ved kai i Sunderland.Med nok et tilskudd, teller den Nordsjø-baserte ankerhåndteringsflåten i opplag nå 41 skip. Den siste tiden har både Boa Offshore, Olympic og Siem sendt skip i opplag.Les også: Ny kraftig ankerhåndterer i opplagGulfMark har også tre plattform fosyningsskip (PSV) i opplag.Totalt er det 56 PSV-er i opplag i Nordsjøen, ifølge Westshore.


Les også