Ny toppsjef i Solon Eiendom

Velkjent eiendomsadvokat skal ta over styringen etter Andreas Martinussen som hoppet over til Ivar Tollefsen. 

Publisert 5. nov. 2018 kl. 12.29
Oppdatert 5. nov. 2018 klokken 12.51
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 330 ord
Eivind Yggeseth

- Vi er stolte over at vi har fått med Stig på laget i den videre utviklingen av Solon Eiendom, sier styreleder Simen Thorsen i Solon Eiendom.Etter at tidligere Solon-sjef Andreas Martinussen meldte overgang til Ivar Tollefsens Fredensborg i forrige uke, gikk det ikke lang tid før en ny sjef var på plass.Mandag melder Solon at advokat Stig L. Bech er ansatt som ny administrerende direktør.Bech kommer fra stillingen som partner og leder av advokatfirmaet BAHRs Eiendomsgruppe, og har i flere kåringer vært fremhevet som en av de ledende eiendomsadvokatene i Norge. - Solon vil i tiden fremover bygge videre på denne kompetansen - men også utvide vyene, både hva gjelder geografisk nedslagsfelt og type utvikling. Stig har en lang og bred erfaring som en av landets beste eiendomsadvokater, og ikke minst dyp kommersiell innsikt og stort nettverk. Sammen med ham står vi solid rigget for neste fase i Solon Eiendom, sier Thorsen. Tidligere har Bech også jobbet i Wikborg Rein, tidligere Kredittkassen og Kreditttilsynet. Han har i tillegg flere styreverv, blant annet i Mustad Eiendom, Klaveness Marine og Boligbygg Oslo KF.- Jeg har lenge hatt sans for det Solon har bygget opp. I dag er selskapet i første linje på boligutvikling, med fokus på kvalitet og arkitektur som få andre kan konkurrere med i Norge, sier Bech i en kommentar.Han tiltrer som ny toppsjef i Solon Eiendom den 1. januar 2019.- Jeg gleder meg til å bygge videre på dette og videreutvikle selskapet, sier Bech. OpsjonsdryssI forbindelse med tiltredelsen vil Bech bli tildelt to million opsjoner som vil gi rett til å tegne inntil ro millioner aksjer til en kurs på 30 kroner per aksje, opplyses det i meldingen.Det opplyses at opsjonene er delt i tre transjer.- 600.000 opsjoner kommer til innløsning to år etter tiltredelsestidspunktet, 600.000 opsjoner fire år etter tiltredelsestidspunktet og resten kommer til innløsning fem år etter tiltredelsestidspunktet.Opsjonstildelingen er betinget av at aksjonærene godkjenner en økning av rammene for selskapets incentivprogram og tildelingen av opsjonene i en ekstraordinær generalforsamling, skriver selskapet.