Nyheter løftet flere aksjer

Oslo Børs endte godt inne i positivt terreng på ukens siste dag.Ved børsslutt står hovedindeksen i 889,02, opp 0,46 prosent. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 5.113 millioner kroner. Oslo Børs og aksjemarkedene løftes av økt optimisme til bedring i handelskonflikten mellom USA og Kina etter det kom frem at Donald Trump har avhold et telefonmøte med den kinesiske presidenten Xi Jinping.Oljeprisen Brent-oljen er ned 0,33 prosent til 7261 dollar fatet. WTI-oljen faller 0,98 prosent til 63,06 dollar fatet.På Oslo Børs falt Equinor 1,68 prosent til 211,30 kroner.DNO klatret ytterligere opp 1,04 prosent til 15,96  kroner etter kvartalstallene i torsdag, mens Aker BP falt 0,30 prosent til 26,720 kroner.Fearnley Securities-analytiker Henrik Prøsch Selnes sa til Hegnar.no i går at han ikke frykter kursfall, og ser flere kurstriggere fremover TGS med comeback TGS revansjerte seg etter torsdagens nedtur og endte opp 3,06 prosent til 262,80 kroner.- Caset med vekst i utbytte er intakt. Utsiktene fremstår uendret og selskapet opprettholder 2018-guidingen, sa Clarksons Platou-analytiker Tobias Eckbo til Hegnar.no i går .DNB Markets derimot nedjusterer ifølge en oppdatering  sitt kursmål på TGS-Nopec til 287 kroner fra tidligere 314 kroner, ifølge TDN Direkt.NorwegianNorwegian har solgt fem fly . Leveringen vil finne sted i 4. kvartal 2018 og handelen er ventet å øke likviditeten i selskapet med 62 millioner dollar, tilsvarende 515 millioner kroner.Martin Stenshall, analytiker i Danske Bank, skriver i en oppdatering at han anser salgsprisen som «fair». Pareto-analytiker Kenneth Sivertsen forteller at salget vil ha positiv effekt på selskapets bokførte verdier, og selv om gevinsten ikke spesifiseres, ventes den å være på om lag 15 millioner dollar for de fem flyene samlet sett.Markedet sendte aksjen opp 3,72 prosent til 223,00 kroner. Ellers blant de mest omsatte merker vi oss at Yara og Norsk Hydro steg hhv. 2,18 prosent til 375,20 kroner og 1,57 prosent til 45,38 kroner.I sistnevnte har en innsider doblet beholdningen av aksjer fredag.  Golden Ocean avanserte 3,33 prosent til 68,80 kroner, mens Frontline falt 0,81 prosent etter tre nyheter på én gang .BerGenBio BerGenBio presentere et «late-breaking» utdrag  fra første del av fase 2-studien med bemcentinib i kombinasjon med Keytruda på pasienter med tidligere behandlet fremskreden lungekreft (NSCLC) på kongressen Society for Immunotherapy in Cancer (SITC) 2018 i neste uke.Aksjen skjøt fart og endte opp 9,33 prosent til 32,80 kroner. Selskap fikk botOslo Børs har vedtatt å ilegge Sino Agro Food et overtredelsesgebyr på 700.000 kroner for brudd på forpliktelsen til å offentliggjøre innsideinformasjon og annen informasjonspliktig informasjon til markedet, går det frem av en børsmelding.Nyheten senket aksjen 10,08 prosent til 2,23 kroner. Polarcus fortsatte nedturen etter røde kvartalstall torsdag, og falt nye 9,49 prosent til 24,80 kroner. Team Tankers og Havila Shipping falt 7,06 og 5,83 prosent.Archer-rallySeadrill-dominerte Archer steg mest av samtlige aksjer fredag. Aksjen er opp 15,43 prosent til 8,14 kroner etter kvartalstall som viste marginer man ikke har sett siden 3. kvartal 2015. - Vi er fornøyde med å levere den sterkeste, kvartalsvise EBITDA-marginen siden 3. kvartal 2015. Bunnlinjen er resultatet av et forbedret marked på den østlige halvkule, så vel som sterk drift og lavere kostnadsbase i Argentina, sier toppsjef John Lechner i en kommentar.Hunter GroupHunter Group  annonserte fredag kjøpet av nok en VLCC - Very Large Crude Carrier - fra DSME-verftet i Sør-Korea. I tillegg meldte rederiet at det har fått fremskyndet leveringen av tre VLCC-er, samt forlenget fristen for erklæringen av opsjonene på ytterligere tre VLCC-er. Selskapet har heller ingen planer om å hente mer egenkapital i nærmeste fremtid etter kjøpet av nytt tankskip. Hunter-aksjen steg 2,98 prosent til 3,98 kroner. GoodtechGoodtech slapp tall fredag, som viste at selskapet i tredje kvartal gikk fra minus til pluss. Resultatet etter skatt endte på 3,2 millioner kroner i 3. kvartal 2018, mot minus 0,7 millioner kroner i samme periode i fjor.På Oslo Børs klatret aksjen 7,27 prosent til 5,90 kroner.