Øyner milliardbeløp for to boreskip

DSME-verftet i Sør-Korea håper å kunne få forsinket betaling for to boreskip som ble bestilt av det angolske statsoljselskapet Sinangol i 2013. 

Troen på å få betalt hele eller deler av et utestående milliardbeløp for bestillingen av to boreskip, begynner å øke for Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME).Det var i 2013 at det statlige angolske oljeselskapet Sonangol EP bestilte to boreskip fra det koreanske verftet.Prislappen var 1,24 milliarder dollar, tilsvarende 10,4 milliarder kroner. Koreanerne mottok 250 millioner dollar "up front",slik at det gjenstående beløpet er på 999 millioner dollar, eller om lag 8,4 milliarder kroner. Leveringen av boreskipene ble imidlertid utsatt - som for så mange andre - på grunn av krisen som startet å herje oljeindustrien i 2014.Ifølge kilder nettstedet pulsenews har snakket med, var flere ledere i Songangol på besøk hos det koreanske verftet i forrige uke. Der ble det ifølge kildene diskutert tidspunkt for levering av de forsinkede boreskipene mot betaling av det manglende beløpet. Nettstedet understreker at det er knyttet stor usikkerhet til hvor mye av det gjenværende beløpet som blir betalt, gitt at prisene for nye boreskip har falt mye sammenlignet med da Sonangol bestilte dem.