Øyner pen oppside i Fredriksen-favoritt

Analytikerne i Arctic Securities anbefaler kjøp av aksjen.

Avance Gas Holding overrasket analytikerne med tallene for 3. kvartal forrige uke, godt over forventningene. Selskapet bedret både topp- og bunnlinje.«Avance rapporterte sterke tall i forhold til våre forventninger. Samtidig var de annonserte slutningene for 4. kvartal på 74 prosent av tilgjengelige skipsdager på 20.300 dollar per dag noe skuffende, gitt vårt estimat for kvartalet på 25.000 dollar per dag», heter det i en oppdatering fra analytikerne i Arctic Securities. Avance Gas Holding Ltd. meldte torsdag forrige uke om et resultat etter skatt på minus 8,87 millioner dollar i 3. kvartal 2018, mot minus 18,42 millioner dollar i samme periode året før.Resultat per aksje ble minus 0,14 dollar, mot minus 0,29 dollar ved samme korsvei i fjor.Aksjen faller i skrivende stund 0,55 prosent på Oslo Børs, notert til 18,17 kroner.Les også: Avance Gas lanseres som nytt oppkjøpsmålSmå justeringerBortsett fra å justere for 3. kvartalstallene og de annonserte slutningene for 4. kvartal, vil shippinganalytikerne Jo Ringheim og Lars Bastian Østereng i Arctic Securities stort sett holde sine estimater uendret.«Vi fortsetter å tro at VLGC-markedet har snudd, og at rater under kontant «break-even» for lengre perioder er et avsluttet kapittel for denne gang», skriver de i oppdateringen.Meglerhuset venter dagrater på 25.000 dollar i 2019 og 28.000 dollar I 2020. Basert på dette, mener Ringheim og Østereng at verdsettelsen ser attraktiv ut.Analytikerne har en kjøpsanbefaling på aksjen, som har falt 12,22 prosent på Oslo Børs det seneste året.Siden nyttår har Avanse Gas falt 22,35 prosent.Arctic-analytikerne opererer med et kursmål på 26 kroner. Ut i fra dagens kurs, vil det si at analytikerne øyner en oppside på 43 prosent.Hemen Holding Ltd., som indirekte kontrolleres av John Fredriksen, er ifølge aksjonærlisten største aksjonær i Avance Gas, med 11.910.251 aksjer, tilsvarende 18,46 prosent av selskapet.Øker inntekteneDriftsresultatet ble minus 1,84 millioner dollar, mot minus 11,94 millioner dollar året før.Driftsinntektene beløp seg til 36,0 millioner dollar, sammenlignet med 21,88 millioner dollar i 3. kvartal 2017.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også