Oppdrettselskap seksdoblet - analytiker anbefaler salg av aksjen

Analytiker Tore Tønseth i Sparebank 1 Markets er skuffet.

«Totalt sett, leverte Bakkafrost tall for 3. kvartal som var på den svake siden», skriver analytiker Tore Tønseth i Sparebank 1 Markets i en fersk oppdatering tirsdag.SeksdobletOppdrettselskapet seksdoblet imidlertid bunnlinjen i kvartalet, da det tirsdag meldte om et resultat etter skatt på 355,86 millioner danske kroner i 3. kvartal 2018, mot 56,22 millioner danske kroner i tilsvarende periode året før. Resultat per aksje ble 7,32 danske kroner, mot 1,16 danske kroner ved samme korsvei i fjor.Analytikeren peker på at operasjonell EBIT endte på 168 millioner danske kroner, 11-12 prosent under konsensus og Sparebank 1 Markets' forventninger.Det viktigste«Det viktigste med rapporten er de lave slaktevolumene for 2019», skriver Tønseth.Aksjen faller i skrivende stund 6,84 prosent til 465,80 kroner på Oslo Børs.Analytikeren beholder en salgsanbefaling på Bakkafrost, da han mener aksjen er perfekt priset. Meglerhuset opererer med et kursmål på 430 kroner.Det seneste året har Bakkafrost steget 31,69 prosent på Oslo Børs.


Les også