Optimistiske analytikere løftet aksje til ny rekord

Hovedindeksen på Oslo Børs falt i dag 0,50 prosent før den sluttet på 871,08 poeng. Det ble omsatt aksjer for 6,45 milliarder kroner. Store selskaper som Yara og DNB falt henholdsvis 6,55 prosent og 2,18 prosent mens Telenor kunne vise til en oppgang på 0,65 prosent.ResultatsesongVi er på tampen av resultatsesongen, men flere selskaper har vært i aksjon onsdag morgen, deriblant Selvaag Bolig , BRAbank , Sbanken , Kid , Bouvet , Arendals Fossekompani , Shelf Drilling , Apptix, Team Tankers og Pioneer Property . Etter børsslutt tirsdag la dessuten det chilenske oppdrettsselskapet Salmones Camanchaca frem tall. Her finner du alle våre resultatsakerOlje/EquinorEt fat Nordsjøolje omsettes for 67,26 dollar, opp 2,95 prosent. Siden toppen på 86 dollar i begynnelsen av oktober, er prisen på et fat Nordsjøolje dermed svekket med rundt 19 dollar. Tirsdag var oljeprisen nede i 65 dollar fatet.- Årsaken til prisfallet var Twitter-meldingen til Trump, som kom veldig overraskende, sier Trond Omdal, som siden mai har vært sjef for E&P i corporate finance-avdelingen til Fearnley Securities, til Hegnar.no- Saudi-Arabia har tidligere økt produksjonen for å blant annet kompensere for effektene av USAs Iran-sanksjoner. Men så gir USA litt større unntak fra sanksjonene enn ventet, til blant andre Japan og Sør-Korea, påpeker den tidligere oljeanalytikeren.Trond Omdal er i morgen (torsdag) gjest på HegnarTV med Trygve Hegnar. Det internasjonale energibyrået (IEA) har nå offentliggjort sin siste månedsrapport. Her kommer det frem at byrået venter at oljeproduksjonen i land utenfor Opec vil bli på 62,27 millioner fat pr dag i 2019, mot tidligere anslått 61,94 millioner fat.IEA skriver i rapporten at de globale råoljelagrene ventes å stige med 0,7 millioner fat pr dag i 4. kvartal 2018. Dette kommer av at siste data viser at oljetilbudet har økt betydelig samtidig som USA har gitt åtte land unnlatelser fra Iran-sanksjonene.Equinor klatret 0,49 prosent til 204,30 kroner. Det er verdt å merke seg at aksjen var nede i 196,30 kroner onsdag formiddag.TomraTirsdag kunne vi lese at tallknuserne i Carnegie oppgraderte Tomra-aksjen fra hold til kjøp. Ifølge TDN Direkt ble kursmålet jekket opp fra 191 til 260 kroner.Det slås fast at Tomra tilbyr unik eksponering til megatrender. Det vises blant annet til trender innen plastforurensning og forsøpling, og utvikling med megabyer med en økende middelklasse med krav om høykvalitetsmat og bedre renovasjonsinfrastruktur.Tirsdag la Tomra på seg 3,32 prosent. Onsdag klatret den ytterligere 3,67 prosent til 226 kroner. Dagens høyeste notering var på rekordsterke 229 kroner.SbankenSbanken fikk et resultat etter skatt på 178 millioner kroner i 3. kvartal 2018, mot 165 millioner kroner i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til 409,4 millioner kroner, sammenlignet med 384,6 millioner kroner i 3. kvartal 2017. - Vi fortsetter vår solide vekst, sier Magnar Øyhovden, daglig leder i Sbanken, i en melding. Likevel falt aksjen 5,05 prosent til 82,80 kroner.Kid InteriørBjørn Rune Gjelsten-dominerte Kid fikk et resultat etter skatt på 51,08 millioner kroner i 3. kvartal 2018, mot 36,43 millioner kroner i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til 368,14 millioner kroner, sammenlignet med 343,89 millioner kroner i 3. kvartal 2017.Aksjen la på seg 1,10 prosent og sluttet på 36,70 kroner.


Les også