Planlegger testanlegg

FOTO: CF-Wesenberg@kolonihaven.no #cfwesenberg CF-Wesenberg

Element planlegger å bygge et semi-industrielt testanlegg og å prosessere 500 tonn nikkelmalm fra Mindoro-ressursen ved bruk av CRSM-teknologi.

Element gjennomførte laboratorietester i juni 2017 som resulterte i en forbedring av Mindoros Lavgrads nikkelmalm. Hvis CRSM-teknologien viser seg å være vellykket i en semi-industriell test-produksjon vil dette bane vei for en ny forretningsmodell med betydelig redusert capex, lavere break-even, samt vesentlig mer miljøvennlig produksjon, ifølge en børsmelding onsdag.- Hvis pilotprosjektet i Kina viser seg å være vellykket, vil Element kunne være i stand til å utvinne Mindoro Nikkel-forekomsten på egenhånd. Det bør også gjøre Mindoro Nikkel til en mer ettertraktet forekomst blant andre industrielle aktører og vi vil potensielt invitere dem til å ta en aktiv del i forberedelsene av Declaration of Mining Project Feasibility hvis betingelsene er tilfredsstillende, sier Lars Christian Beitnes, styreleder i Element.De opprinnelige capex-forutsetningene for Mindoro Nikkel på 2,5 milliarder dollar for fullskala produksjon ved bruk av HPAL-prosessen blir ved hjelp av ny teknologi redusert til kun 26-35 millioner dollar per modul. Én modul vil resultere i lavere produksjon enn HPAL fullskala produksjons-capex og Element kan skalere opp produksjonen ved å legge til flere moduler, heter det i meldingen. Basert på capex-estimater på 26-35 millioner dollar per modul for å utvinne 600.000 tonn rå nikkelmalm, viste laboratorietester fra juni 2017 et årlig EBITDA-estimat på 28-32 millioner dollar, basert på dagens nikkelpris på rundt 11.000 dollar per tonn, heter det videre.Budsjettet for ferdigstillelse av første trinn som er den semi-industrielle test-produksjonen i Kina er på 1,5 millioner dollar, og Element planlegger å bruke totalt 3,6 millioner dollar på hele prosessen.Den semi-industrielle test-produksjonen er planlagt å finne sted i løpet av første halvår i år og DMPF-søknaden ventes innlevert i første kvartal 2020. - Vi har alltid visst at nikkelressursen på Mindoro er betydelig. Det er tross alt verdens tredje største uutviklede nikkelressurs. Vi tror at tiden for å handle er inne, både fordi prisen på nikkel har styrket seg, men også fordi vi ser en generell politisk støtte for en mer miljøvennlig, ansvarlig gruvedrift på Filippinene, sier Cecilie Grue.