President sendte aksje opp over 30 prosent - Nel klatret kraftig

Oslo Børs stengte dørene godt inne i grønt terreng mandag.Ved børsslutt står hovedindeksen i 893,59, opp 0,51 prosent. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 4.122 millioner kroner. OljeprisenBrent-oljen er opp 1,02 prosent til 73,58 dollar fatet, mens den amerikanske WTI-oljen er opp 0,68 prosent til 63,65 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 72,61 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.USAs sanksjoner mot Iran trer i kraft i dag. Iran slår fast at landet vil bryte sanksjonene og fortsette salg av olje.Samtidig bekreftet USA at åtte land får miderltidig unntak fra straffetiltakene. Disse er blant annet Kina, Inia, Japan og Sør-Korea. Unntakene gjør at sanksjonene vil få mindre effekt på Irans oljeeksport og de internasjonale oljemarkedene. Pompeo understreket mandag at USA likevel legger stort press på Iran.Equinor steg 1,89 prosent til 215,30 kroner. Aker BP er ned 1,35 prosent til 263,60 kroner.TørrbulkNesten tre år etter bunnen i tørrbulkmarkedet, mener Kepler Cheuvreux at det beste fortsatt ligger foran oss. I lys av de positive utsiktene for tørrbulkmarkedet har Kepler Cheuvreux valgt å høyne kursmålet på de to tørrbulkrederiene meglerhusetdekker, Golden Ocean og D/S Norden som, i tillegg til bulkskip, har en rekke produkttankskip i flåten.Kursmålet på Golden Ocean økes til 105 kroner, fra tidligere 100 kroner. Det indikerer en oppside på hele 57 prosent fra sluttkurs fredag som for øvrig bød på en opptur på vel 3 prosent.Golden Ocean falt 0,45 prosent til 66,50 kroner.REC til værsREC topper vinnerlisten med en oppgang på hele 31,99 prosent til 85 øre. Omsetningen er på 764 millioner kroner.- Det er nok rimelig å anta at det relaterer seg til Xi Jinping sine kommentarer fra i går, kommenterer analytiker Fredrik Steinslien i Pareto Securities til Hegnar.no. President Xi Jinping lovet natt til mandag å åpne opp for eksportører da han åpnet en importmesse i Shanghai mandag.Ifølge presidenten vil landet styrke tiltakene for å stimulere til økt forbruk av importvarer, skriver NTB. Kina skal blant annet senke importavgiftene, gjøre tollklarering enklere og innføre strenge sanksjoner mot dem som bryter opphavsretten.KongsbergKongsberg Gruppen er ned 15,28 prosent til 116,50 kroner. Det skyldes at aksjen går ex fortrinnsretter.Blant tungvekterne steg Marine Harvest 1,58 prosent til 206,20 kroner. DNB steg 0,19 prosent til 155,70 kroner og er fornøyd med resultatene i Den europeiske bankmyndighetens stresstest.Yara falt tilbake 1,41 prosent, mens Hydro svekket seg 0,57 prosent. Telenor og Subsea 7 steg henholdsvis 0,84 og 0,58 prosent. Norwegian Finans HoldingNorwegian Finans Holding opplyser i en melding at selskapet innkaller til ekstraordinær generalforsamling 26. november 2018.Dette gjøres for å vurdere et forslag om å søke sekundærnotering av aksjene på børsen i London. Aksjen endte opp 1,22 prosent til 79,10 kroner.Svensker anbefaler bankaksje Sbanken steg mandag 2,94 prosent til 87,50 kroner. Det kommer skjer etter at den svenske avisen Dagens Industri dro frem Sbanken som «ukens aksje» søndag, ifølge TDN Direkt. Avisen begrunner anbefalingen med at banken driver digitaliseringen på det norske boliglånsmarkedet og at forretningsmodellen muliggjør resultatvekst på stigende inntekter.- Vi snakker om en bank som sikter på å vokse med tosifrede tall på en digital plattform, med et kostnad/inntekts-tall som er fallende og var nede på 38,6 prosent i halvårsrapporten, skriver blant annet avisen.DNB ser oppside i flyDenne uken legger Norwegian og SAS frem sine trafikktall for oktober.DNB Markets ligger i forkant av disse litt på den forsiktige siden, går det frem av mandagens aksjerapport.Meglerhuset har kjøpsanbefalinger på begge aksjene, med kursmål 250 norske kroner og 30 svenske kroner (ca. 27,60 norske kroner) i hhv. Norwegian og SAS.Norwegian steg 1,52 prosent til 226,40 kroner, mens SAS lettet 1,43 prosent til 21,24 kroner.DNB Markets ser dermed oppsider på rundt ti og 40 prosent i hhv. Norwegian og SAS fra dagens nivåer. Nel-oppturNikola Motor Company har mottatt stor interesse fra europeiske kunder, og har derfor laget en hydrogenelektrisk truck for det europeiske markedet.Det opplyser selskapet i en melding mandag. Nikola vil samarbeide Nel Hydrogen for å sikre ressurser til vekststrategien i Europa, mens produksjonen ventes begynne rundt samme tidspunkt som USA-versjonen i 2022-2023, opplyses det. Aksjen endte opp 6,43 prosent til 4,47 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også