- Ratene er ventet å være på et lavt nivå

Equinor er i markedet for å leie ankerhåndtere til flytting av Odfjell-riggen Deepsea Bergen. Det kommer til å bli billig, ifølge skipsmeglerhus.

Utnyttelsesgraden for ankerhåndteringsfartøyene (AHTS) som opererer i Nordsjøen er på svært lave 29 prosent, ifølge skipsmeglerhuset Westshore Shipbrokers. Hele 9 fartøyer er ledig på norsk side, mens det ligger 11 fartøy klare for oppdrag på britisk side. For Equinor som mandag er ute i markedet for å hyre inn ankerhåndtere til flyttingen av den halvt nedsenkbare boreriggen «Deepsea Bergen», betyr det gunstige forhold.- Med nesten hele den norske AHTS-flåten tilgjengelig er ratene ventet å være på et lavt nivå, skriver skipsmeglerhuset i en oppdatering.Prosafe har mandag hyret inn ankerhåndteringsfartøyet«Skandi Hera» som blir driftet av DOF, men eies av selskapet Los Shipping I.Raten er oppgitt til 7.500 pund, tilsvarende 81.600 kroner, pr. dag. Selv om ratene i AHTS-segmentet har vært lave den siste tiden, er det bedre enn på samme tid i fjor. - Aktivitetsnivået i oktober var lavt, men gjennomsnittsratene har vært dobbelt så høye sammenlignet med snittet for oktober i fjor, skriver Westshore.Snittratene var på 13.391 pund, eller om lag 145.700 kroner, pr. dag i oktober.