Rederi til bunns på rød børs

Oljeprisen tynger.

Oslo Børs holder seg i negativt terreng fredag ettermiddag, men har hentet seg inn etter lunsj.Hovedindeksen står i skrivende stund i 860,48, etter en nedgang på 0,15 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 1.811 millioner kroner.Futureshandelen på Wall Street peker mot fall fra start i fredagens handel.G20-spenningInvestorene er spente foran helgens G20-møte i Buenos Aires, der presidentene i USA og Kina møtes for å diskutere handel.Toneangivende Europa-børser trekker nedover.Britiske FTSE 100 faller 0,9 prosent, tyske DAX 0,6 prosent og franske CAC 40 0,5 prosent.USAs president Donald Trump sendte ut blandede signaler torsdag med sin uttalelse om at han var like ved å inngå en avtale, men ikke sikker på om ville inngå den.- Trump ga oss ikke mye grunn til optimisme torsdag. Investorene vil håpe at de to presidentene vil være i stand til og villige til å gjøre reelle fremskritt i deres handelskonflikt på G20-møtet, og unngå behovet for ytterligere toll, sier senior markedsanalytiker Craig Erlam hos Oanda i London til Reuters.Oljepris-plageOverfylte oljelagre fortsetter å tynge oljeprisene, selv med et forventet produksjonskutt fra OPEC og deres allierte i horisonten.- Tilbudsoverskuddet på kort sikt har plaget Brent-prisene. Vi ser et økende hastverk med å flytte råolje til lagring, sier Jefferies-analytiker Jason Gammel til Reuters.Brent-oljen faller 1,5 prosent til 59,01 dollar fatet, og er dermed ned fra 59,70 dollar-nivået ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen er ned 1,8 prosent til 50,54 dollar fatet.På Oslo Børs stiger Equinor 0,8 prosent til 201,40 kroner. Aker BP faller 1,3 prosent til 243 kroner, mens DNO er ned 0,9 prosent til 14,44 kroner.Frontline-knekkFrontline har vært i siget denne uken etter at Kepler Cheuvreux mer enn doblet kursmålet .Fredag korrigerer aksjen ned 7,0 prosent til 62,90 kroner på dagens tredje høyeste volum, etter at DNB Markets har nedgradert aksjen fra kjøp til hold .Nedgraderingen skjer samtidig som Frontline opplever de høyeste ratene på to år .Ifølge Clarksons Platou Securities er ratene nå oppe i 58.000 dollar dagen, og ifølge Kepler Cheuvreux indikerer forward-kontraktene at dette nivået vil holde seg ut året. For Frontline, med en kontant break even-rate på rundt 22.500 dollar dagen per skip, betyr det tusenvis av dollar rett inn på bunnlinjen.Tomra-medvindEllers er utslagene nokså beskjedne, men stort sett positive blant de mest omsatte.Subsea 7 og BW Offshore utmerker seg negativt, med fall på hhv. 2,1 prosent til 91,60 kroner og 4,1 prosent til 37,35 kroner.Det samme gjør forsåvidt SalMar, som korrigerer ned 1,2 prosent til 482 kroner etter gårsdagens oppsving.Markedsaktører opplyser ifølge TDN Direkt til Intrafish at spotprisene stiger i de fleste vektklasser, men er ikke overbeviste om at nivået vil opprettholdes særlig lenge.- Markedet er ikke så sterkt som oppdretterne liker å tro. Det er mye fisk som skal opp i tiden fremover, sier en innkjøper.Norsk Hydro, DNB, Marine Harvest, Yara, Orkla, Aker og Storebrand er alle ned 0,5-1,0 prosent.På den positive siden merker vi oss Tomra, som trekker opp 4,3 prosent til 229 kroner og dermed ligger an til sin høyeste sluttnotering noensinne.Aksjen er inne i en god trend, og har steget 85 prosent de siste 12 månedene.Shipping-smellTaperlisten toppes av Okeanis Eco Tankers, som faller 16,2 prosent til 62 kroner på Merkur Market etter å ha hyret inn meglerhus til emisjon i går.I en oppdatering fredag skriver rederiet at tegningen tilsvarer et beløp som vil sikre at kombinasjonen av ny egenkapital og rullerende kredittfasilitet vil innbringe 45 millioner dollar innenfor oppgitt kursintervall.Element har vært nede i all-time low etter knallrøde kvartalstall , utsatt kryptolansering og ansettelse av ny, midlertidig finansdirektør. Aksjen trekker i øyeblikket ned 14,1 prosent til 1,00 kroner.Team Tankers faller også tosifret, og er den eneste øvrige aksjen som går tilbake mer enn nevnte Frontline. Fallet er nærmere bestemt på 11,8 prosent til 7,50 kroner.All-time high og -low på Oslo Børs SoloppgangVinnerlisten toppes av solparkselskapet Aega, som spretter opp 18,8 prosent til 1,01 kroner på Oslo Axess etter å ha lagt frem en oppmuntrende kvartalsrapport fredag morgen.Scatec Solar stiger 3,2 prosent til all-time high.Nærmest følger Hiddn Securities på pluss 6,9 prosent til 1,39 kroner og Solstad Offshore på pluss 6,8 prosent til 2,13 kroner.Vi tar også med Noreco, som stiger 5,7 prosent til 210,50 kroner.Datterselskapet Altinex varslet i midten av oktober om oppkjøp av Shells oppstrømsvirksomhet i Danmark, og ved utløp av fortrinnsrettsperioden hadde ingen av Danish Underground Consortium-partnerne (DUC) påkalt sin fortrinnsrett .Resultatsesongen avsluttes fredag, og her finner du alle dagens tallfremleggere.