Rett opp på New York-børsen

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,86 prosent og står i 7.439,36 poeng, mens Dow Jones står i 25.866,80 poeng etter en oppgang på 0,90 prosent.- Resultatene fra mellomvalget i USA i natt viser så langt at demokratene vil ta over majoriteten i Representantenes hus, og at den amerikanske Kongressen dermed igjen vil bli splittet, ettersom republikanerne beholder majoriteten i Senatet. Markedsreaksjonen er også som forventet, eller i alle fall i tråd med det historiske mønsteret. Dollaren har svekket seg, amerikanske lange renter faller, og aksjemarkedene i Asia stiger, etter oppgang på børsene i USA i går, skriver Ingvild Borgen Gjerde i dagens rapport fra DNB Markets.- Valget i USA ser ut til å ende med at hver av fløyene tar kontroll i hvert sitt kammer - henholdsvis Representantens hus og Senatet. De asiatiske børsene har reagert lite på dette utfallet. Børsene i USA derimot, endte opp tirsdag kveld. Oppgangen i USA var for øvrig bred, da alle sektorer steg. Når det er sagt, lavere oljepris dempet utviklingen i energisektoren noe, slo analysesjef Roger Berntsen fast i dagens rapport fra Netfonds.