Røde børser i Japan

Det er blandet stemning i Asia, dagen etter nok et fall på de amerikanske børsene.

A man looks at an electronic stock board showing Japan's Nikkei 225 index at a securities firm in Tokyo Friday, June 1, 2018. Shares were mostly higher in Asia on Friday after U.S. stocks slid amid mounting trade tensions. U.S. benchmarks fell after the Trump administration said it is imposing tariffs on steel and aluminum imported from Europe, Canada and Mexico. (AP Photo/Eugene Hoshiko) Eugene Hoshiko
Børs
Det er variert stemning på Asia-børsene, morgenen etter.I Japan faller Nikkei 0,38 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,35 prosent.Shanghai Composite klatrer derimot 0,76 prosent, og CSI 300 er opp 0,57 prosent. Hang Seng i Hong Kong stiger 0,56 prosent.Kospi i Sør-Korea er opp 0,07 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia klatrer 0,06 prosent, og Strait Times i Singapore stiger 0,14 prosent.FedSentralbanksjef i Federal Reserve, Jerome Powell, dysset ned viktigheten av den nylige turbulensen i aksjemarkedet i en spørsmål- og svar-seanse onsdag.Han uttalte ifølge Bloomberg News at volatilitet i aksjemarkedet kun er en av mange faktorer som Fed tar hensyn til.Den amerikanske sentralbanken har hittil i år hevet renten tre ganger, med en ventet fjerde økning i desember.