Røde børser i Kina

A Chinese investor walks past an electronic display board showing stock prices at a brokerage house in Beijing, Thursday, Nov. 29, 2018. Asian stocks followed Wall Street higher on Thursday after U.S. Federal Reserve Chairman Jerome Powell suggested the pace of interest rate increases might slow. (AP Photo/Mark Schiefelbein) Mark Schiefelbein

Men ellers i Asia er det stort sett børsoppgang.

Det er torsdag morgen rødt i Kina og Hong Kong. Ellers i Asia stiger børsene.I Japan klatrer Nikkei 0,35 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,40 prosent.Shanghai Composite i Kina faller derimot tilbake 0,41 prosent, og CSI 300 er ned 0,53 prosent. Hang Seng i Hong Kong svekkes 0,60 prosent.Kospi i Søre-Korea er opp 0,17 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia klatrer 0,58 prosent, mens Straits Times i Singapore stiger 0,76 prosent.Årsaken til oppgangen i store deler av Asia er ifølge Bloomberg News den amerikanske sentralbanksjefen Jerome Powells tale onsdag. Den har nemlig økt spekulasjonene om at Fed vil ta en pause i rentehevingene neste år.Powell kommenterte blant annet at rentene nå er rett under et såkalt nøytral nivå.- Hvis inflasjonen holder seg, kommer de sannsynligvis til å ta en pause rett etter rentehevingen i desember. Uten noe særlig inflasjonspress, er det mange spekulasjoner rundt hvor aggressive de trenger å være, sier økonomiprofessor ved Chicago Booth School of Business, Randall Kroszner, til Bloomberg.Nå retter investorene blikket mot helgens G20-møte, hvor den kinesiske presidenten Xi Jinping og USAs Donald Trump vil møtes. USA truer stadig med mer toll i den pågående handelskrigen.


Les også