Rødt på New York-børsen

Richard Drew
Børs

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen falt 0,55 prosent og står i 7.529,10 poeng, mens Dow Jones står i 26.127,17 poeng etter en nedgang på 0,20 prosent.- Hovedindeksene i USA steg kraftig i går etter at resultatet av mellomvalget var klart. Demokratene og Republikanerne fikk flertall i hvert sitt kammer. Historisk sett har slike situasjoner vært bra for aksjemarkedene, slår analysesjef Roger Berntsen fast i torsdagens rapport fra Netfonds.I kveld holder den amerikanske sentralbanken rentemøte. Kyrre Aamdal skriver i en oppdatering fra DNB Markets at det er et mellommøte uten pressekonferanse og uten oppdatering av anslag og renteforventninger. Det er da heller ikke ventet noen endringer i politikken.- Riktig nok holdes det åpen en mulighet for at Fed vil senke innskuddsrenten litt slik at den faktiske markedsrenten blir liggende mer midt i det målintervallet Fed har satt for styringsrenten. Etter møtet blir det lagt frem en pressemelding som oppsummerer vurderingene, skriver Aamdal.Dette er for øvrig det siste møtet uten pressekonferanse.- Fremover vil Fed holde pressekonferanse etter hvert rentemøte. Foreløpig har utviklingen i amerikansk økonomi vært godt i tråd med Feds forventinger, og markedene priser inn en oppgang på 20 basispunkter på desembermøtet, noe som tilsvarer 80 prosent sannsynlighet for økning. Det kan imidlertid argumenters for at den reelle sannsynligheten ligger tett opptil 100 prosent for renteøkning i desember, avslutter Aamdal.Jobless claimsSesongkorrigert statistikk fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet viser at antall førstegangssøkende til ledighetstrygd i USA (jobless claims) var 214.000 forrige uke. Det var i tråd med forventningene.Fire ukers snitt kom inn på 213.750, revidert ned fra 214.000.Antall personer som fortsetter å motta arbeidsledighetstrygd i USA var 1,623 millioner personer, mot reviderte 1,631 millioner uken før.

wall street