Røkkes pengemaskin bedrer bunnlinjen

Selskapet melder om et resultat etter skatt på 39,9 millioner dollar for tredje kvartal, og et justert resultat på 37,3 millioner dollar. 

Publisert 1. nov. 2018 kl. 19.42
Oppdatert 2. nov. 2018 klokken 07.33
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 565 ord

Torsdag etter stengetid på Oslo Børs rapporterer Ocean Yield sine resultater for tredje kvartal.Se presentasjonen LIVE her fra klokken 09:00 fredag.Ocean Yield omsatte for 94,9 millioner dollar i kvartalet, mot 88,8 millioner samme periode i fjor. Ebitda kom inn på 85,1 millioner dollar, mot 80,6 i tredje kvartal 2017. Selskapet melder om et resultat etter skatt på 39,9 millioner dollar for tredje kvartal, og et justert resultat på 37,3 millioner dollar. - Ocean Yield leverer sterke resultater for tredje kvartal, med en ebitda, justert for finansielle leasing-effekter, på mer enn 100 millioner dollar for første gang. Vi fortsetter å investere i det vi tror er attraktive transaksjoner og selskapet har nå en flåte på over 57 skip med en ebitda-backlog på 3,6 milliarder dollar, inkludert skip som kom inn mot slutten av kvartalet, kommenterer konsernsjef Lars Solbakken i selskapets kvartalsrapport. Selskapet skriver i rapporten at de har fullført leveringen av to Suezmax-tankere med 10-års chartere til Nordic American Tankers. Selskapet har også levert fire 3.800-TEU containerskip fra 2014 til CMB NV. UtsikterEtter utløpet av kontrakten for FPSO Dhirubhai-1 vil hovedfokuset fremover være å sikre et positivt utfall for enheten, skriver selskapet i deres kvartalsrapport. Inntekter og nettoresultat vil bli negativt påvirker grunnet utløpet av kontrakten, og det kan ta tid før en ny kontrakt kommer på plass. Enheten er gjeldsfri og har vært godt vedlikeholdt, skriver selskapet. Selskapet venter ytterligere fire skip å være levert i 2019. Ocean Yield skriver at de fortsetter å se attraktive investeringsmuligheter og vil fortsette å fokusere på ytterligere vekst gjennom investeringer i nye prosjekter. Selskapet har til hensikt å betale attraktive kvartalsvise utbytter til sine aksjonærer, og prioriterer stabilitet i utbetalinger av utbytte i fremtiden.Selskapet har besluttet å gi ut 0,1910 dollar i utbytte for kvartalet.Dhirubhai-problemet- Varigheten til den langsiktige kontrakten til FPSO Dhirubhai-1 er ventet å ha en negativ effekt på kort sikt, men basert på forbedrede markedsutsikter for FPSOer og pågående diskusjoner, er vi optimistiske i henhold til å finne en tilfredsstillende, langsiktig løsning for denne enheten, avsluttet Solbakken. - Utfallet for Ocean Yields Dhirubhai-1 har virkelig holdt både investorer og analytikere på tærne i store deler av 2018, konkluderer Pareto-analytikerne Eirik Haavaldsen og Fredrik Stene i en oppdatering.Den flytende produksjons- lagrings- og losseenheten (FPSO) «Dhirubhai-1» har vært en pengemaskin for Ocean Yield gjennom sin 10-årige kontrakt med Reliance Industries på MA-feltet utenfor India.Kjell Inge Røkkes skipseiende selskap har betalt stadig høyere utbytter til aksjonærene hvert eneste kvartal siden børsnoteringen i 2013, noe FPSO-en har vært en sterk bidragsyter til. Kontrakten løp imidlertid ut i september i år og det var knyttet stor spenning til om den ville bli forlenget eller om Reliance ville benytte opsjonen på å kjøpe enheten for 255 millioner dollar. Spikeren i kisten, som Pareto-analytikerne formulerer seg, kom da det hverken endte med forlengelse eller salg.Anbefaler kjøpSelskapet har tidligere opplyst om interesse for FPSO-en fra andre oljeselskaper og at det jobbes med ulike muligheter parallelt med den nevnte FEED-studien.- Utsiktene innen FPSO-markedet har bedret seg kraftig de siste månedene, noe som har bidratt til å styrke interessen ytterligere, sa Solbakken i september.- Selskapet har, med en estimert beholdning på 200 millioner dollar ved utgangen av 2018, nok kontanter til å tillate stabile utbytter godt inn i 2020, selv i et «worst case scenario» med en fullstendig arbeidsløs FPSO, heter det fra Pareto-analytikerne.- Vi tror på et positivt utfall på medium til lang sikt, og gjentar en kjøpsanbefaling med kursmål på 72 kroner.