Kepler Cheuvreux og Danske Bank Markets nedgraderer sine anbefalinger på SalMar-aksjen fra hold til henholdsvis reduser og selg, melder TDN Direkt.Begge meglerhusene oppjusterer ifølge nyhetsbyrået sine kursmål til 440 kroner.Kepler Cheuvreux hadde tidligere et kursmål på 434 kroner, mens Danske Bank Markets hadde 432.Sparebank 1 Markets oppjusterer ifølge TDN Direkt kursmålet sitt fra 380 til 420 kroner, og gjentar sin salgsanbefaling på SalMar. ABG Sundal Collier gjentar også sin salgsanbefaling, men oppjusterer kursmålet sitt fra 355 til 390 kroner.Det gjennomgående temaet i oppdateringene er ifølge nyhetsbyrået at meglerhusene mener verdsettelsen av Salmar-aksjen er for høy, både sammenlignet med historiske nivåer og sammenlignbare selskaper.Sparebank 1 Markets mener fredagens kursrally var en «stor overreaksjon».«Med et anslått driftsresultat på 26,8 krone pr kilo i 2019 er Salmar-aksjen priset til 19,1 ganger P/E, som utgjør en premie på 34 prosent sammenlignet med Marine Harvest, og tolv prosent sammenlignet med Bakkafrost, som har vært ansett som den beste oppdretteren globalt de seneste årene», skriver meglerhuset.SalMar, som var  med en oppgang på hele 10,89 prosent, faller mandag 1,39 prosent til 498,00 kroner. Aksjen har hittil i år steget 101,78 prosent, mens den de siste tolv månedene er opp 113,28 prosent.