Stjernen på Oslo Børs er uten tvil Scatec Solar, som hittil i torsdagens handel er opp 11,39 prosent til 67,5 kroner. Det skjer etter at 
Equinor har kjøpt 11.020.000 aksjer i Scatec Solar- Helt siden Equinor inngikk et samarbeid med Scatec Solar om bygging og drift av solcelleparker i Brasil har det ligget i kortene at dette ville skje. 700 millioner kroner er en relativt liten, men lønnsom investering som er i tråd med selskapets nye fornybare strategi, sier investeringsøkonom i Nordnet, Mads Johannesen, til Hegnar.no. - Dette tyder på at Equinor mener alvor med sin nye strategi, fra å være et rent oljeselskap til å bli et energiselskap. Det globale markedet for solenergi har vokst nærmere 40 prosent i året de siste to årene, og dette har nok Equinor lagt merke til, og vil være med på utviklingen, sier Johannesen.- Med Equinor og Scatec som allerede har to prosjekter sammen i Argentina og Brasil, har vi tidligere fremhevet et overtalelses oppkjøps-scenario av Equinor. Vi ser at transaksjonen er positiv med hensyn til de organiske utsiktene i Scatec, da dette vil gi større tilgang til lavere finansieringskostnader, sier analytiker Jørgen V. Bruaset
 for rundt 700 millioner kroner, som gjør at eierandelen bikker over ti prosent i solselskapet. - Investeringen i Scatec Solar styrker vår posisjon i en raskt voksende fornybarsektor. Vi supplerer porteføljen med lønnsom solenergi, i tråd med vår strategi for å utvikle oss som et bredt energiselskap, sier konserndirektør for Nye Energiløsninger i Equinor, Pål Eitrheim, i en kommentar.- Ved å ta del i et selskap som allerede har utviklet solid verdikjede vil dette hjelpe Equinor med å kunne fortsette sitt arbeid mot å bli et bredt energiselskap, mener han.Equinor mener alvorForretningsmodellen til Scatec består av å være installatør av solcelleparker, samtidig som selskapet drifter noen av disse parkene for egen bok. Det gjør selskapet meget attraktivt for Equinor, mener økonomen. - Sol er på samme måte som olje en råvare som brukes til produksjon av strøm og energi. Dette er i tråd med både klima og bærekraft tiltak som er et stort fokusområde for Equinor, da oljealderen en og annen gang vil ta slutt, sier han til Hegnar.no- Et mulig oppkjøpsmål Scatec Solar har det siste året steget 51 prosent på Oslo Børs, mens aksjen den siste måneden er opp 22,2 prosent. Nordea Markets har siden april hatt en kjøpsanbefaling på Scatec Solar med et kursmål på 86 kroner. Scatec Solar har lenge vært et oppkjøpsmål i en kommentar. Det skriver meglerhuset i en kommentar, som Hegnar.no har fått tilgang til. - På nedsiden det også en risiko for at Equinor ikke gjør en fullstendig overtakelse, noe som sannsynligvis også reduserer sannsynligheten for at andre budigivere entrer scenen.Mads Johannesen i Nordnet er helt enig.- Når en så stor aktør som Equinor fatter interesse for selskapet er det innlysende at det er større planer fra deres side. Scatec Solar har en markedsverdi på 7,6 milliarder, noe som ikke vil være et problem for Equinor å legge inn bud på. Dette i tillegg til deres skalerbare forretningsmodell og vekst, gjør at jeg tror det er videre potensial i kursen på sikt, avslutter Johannesen.