Ship Finance tjener fett på riggsalg

Eide aksjer og obligasjoner i selskapet som nylig solgte boreskipet Deepsea Metro I for mer enn to milliarder kroner. 

Børs

Golden Close Maritime inngikk i slutten av oktober en intensjonsavtale med ikke-navngitt asiatisk kjøper for salget av boreskipet Deepsea Metro I - selskapets eneste eiendel. Prislappen ble oppgitt til 262,5 millioner dollar, eller om lag 2,2 milliarder norske kroner.  Torsdag for nær to uker siden var salget i boks  og de nye eierne som ifølge Bassøe Offshore kan være tyrkiske Turkish Petroeum (TPAO), har tatt levering av boreskipet.Dermed drypper det penger på selskapets obligasjonseiere og aksjonærer.Blant disse er John Fredriksens skipseiende selskap Ship Finance. Det fremgår av presentasjonsmateriale publisert i forbindelse med fremleggelsen av tredjekvartalstallene tirsdag.Salget gir et estimert kontantproveny på rundt 47 millioner dollar, tilsvarende vel 400 millioner kroner, til Fredriksen-selskapet. Ved utgangen av tredje kvartal var investeringen bokført til 37 millioner dollar, og dermed er det ventet en bokført gevinst i fjerde kvartal, opplyses det. Les også:  - Dealen kan bli fantastisk for kjøperenAlle de utestående obligasjonene i selskapet vil bli konvertert til aksjer 26. november. 

ship finance
deepsea metro
golden close maritime
boreskip
john fredriksen
Nyheter
Børs