Sissener: - Jeg må bare legge meg flat

Investornestor Jan Petter Sissener har gått på en smell i Tesla. Nå har han redusert shorten. 

Eivind Yggeseth
Børs

- Vi har gjort to ting. For det første tok vi ut litt gevinst når aksjen bunnet ut på rundt 250 dollar. Så vektet vi oss litt ut etter at kvartalstallene kom, sier Jan Petter Sissener til DN.Fondet han forvalter, Canopus,  endte ned 5,5 prosent i oktober, mens hovedindeksen på Oslo Børs falt 5,2 prosent. Når det gjelder Tesla, så skyldes tapet kursrally i Tesla-aksjen på slutten av måneden etter bedre kvartalstall enn ventet.- Oktober ble en smertefull måned for verdens aksjemarkeder, og selv om vi var veldig forsiktige og hadde mye indexhedger (nedsidesikringer red. anm.), falt noen av våre nøkkelposisjoner vesentlig mer enn markedene.Det skriver Jan Petter Sissener i månedsrapporten fra oktober.Sissener opplyser samtidig han har valgt å øke risikoen i fondet etter den siste måneden.Ved inngangen til oktober hadde Sissener Canopus en deltajustert aksjevekt på cirka 50 prosent. Ved utgangen av måneden ble aksjeandelen vektet opp til 70 prosent.  - Sissener Canopus fikk likevel en etter vårt syn for svak avkastning i oktober selv hensyntatt korreksjonen i de markeder fondet er investert. Dette skyldes at noen større enkeltposisjoner hadde en meget svak utvikling i oktober, blant annet Elkem, Transocean, Prudential og Tesla, skriver nestoren i oktober-rapporten. Les også: Her er Jan Petter Sisseners favorittaksjer  

jan petter sissener