Sjeføkonom: Fullt fokus på boligpriser

Kjetil Olsen peker på dagens viktigste.

Stemningen bedret seg på Wall Street i går, og i dag vil investorene fokusere på amerikanske boligpriser.Konsensus peker ifølge vår makrokalender mot 0,4 prosent oppgang for Case/Shiller-indeksen i september, og 5,3 prosent oppgang på årsbasis. - Boligprisveksten i USA har avtatt siden april da den var oppe i 6,8 prosent, men det er en ganske naturlig konsekvens av høyere renter, skriver sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea Markets i dagens morgenrapport. Han påpeker at boligmarkedet for mye fokus om dagen etter at en viktig boligmarkedsindeks i forrige uke falt langt mer enn ventet. - Skulle også boligprisveksten skuffe i dag, vil det gi vann på mølla til de mange som venter en raskere og kraftigere nedgang i den amerikanske veksten enn det Fed gjør, fortsetter Olsen.I tillegg kommer tall for amerikansk forbrukertillit i november. Markedet venter denne inn på 135,8, litt ned fra rekordhøye 137,9 i siste måned. - Så langt er det derfor lite som tyder på at den allmenne amerikaner er blitt skremt av et høyere rentenivå, oppsummerer Olsen.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker