Sjefstrateg frykter kapitulasjon og panikk

Når vi nærmer oss jul hvert år begynner mange å forberede seg på det årevisse jule- og nyttårsrallyet. Men i år blir det kanskje ikke noe av? Sjefstrateg Jim Paulsen, Leuthold Weeden, og Bob O'Donnell, Technaylsis, diskuterer børsfallet, et mulig julerally og hva de tror vi har i vente med Bloombergs Emily Chang.

Noen av de mest overvåkede tech-aksjen på Nasdaq har rast i verdi de siste månedene. For noen ble en liten oppgang tirsdag, men i det store og det hele har nedgangen vært tildels dramatisk.Apple falt nye 4,8 prosent tirsdag, til 176,98 dollar, mens Amazon og Microsoft falt henholdsvis 1,1 og 2,8 prosent. De tre har dermed falt 32, 27 og 12,5 prosent fra sine all-time high for bare noen uker siden.Samlet har verdien på FAANG-aksjene (Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Google/Alphabet) med Microsoft falt med 1.256 milliarder dollar, tilsvarende hele 10.738 milliarder kroner. Tar vi også med tech-yndlingene AMD og NVIDIA, som har falt 44 og 49 prosent fra toppen, er verdifallet på 1.362 milliarder dollar, tilsvarende 11.643 milliarder kroner.Det er til sammenligning 2.428 milliarder kroner mer enn verdien på det norske oljefondet. Og det er 4,3 ganger verdien av alle aksjene på Oslo Børs onsdag morgen.Apple har hatt det største verdifallet. Fra toppen og en børsverdi på 1.132 milliarder dollar, tilsvarer fallet 3.080 milliarder kroner. Bare det er nesten 15 prosent mer enn verdien av alle aksjene på Oslo Børs.Verdien på Facebook har falt med 2.147 milliarder kroner i verdi, mens Amazon er ned 2.378 milliarder kroner.Alphabet er barbert med 1.570 milliarder kroner, mens Microsoft er blitt henholdsvis 961 og 603 milliarder kroner mindre verdt.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også