Slutt for stjerneforvalter etter tre uker: - Shit happens

SpareBank 1 Kapitalforvaltning gjør helomvending. Forvalter Thomas Nielsen må dermed se seg om etter ny jobb, kun tre uker etter oppstart. 

«Det var toppen av selvrealisering å få bygge opp forvaltning av eget fond og filosofi i Sparebank 1 Kapitalforvaltning», skriver forvalter Thomas Nielsen i en oppdatering på sin LinkedIn-profil fredag.10.august kom nyheten om at Nielsen, etter fire år som forvalter av fondet ODIN Eiendom, hadde valgt å si opp sin stilling.Han hadde fått tilbud om å etablere et nytt fond for SpareBank 1 Kapitalforvaltning som ble til høsten 2017 etter en fusjon mellom SpareBank 1 Nord-Norge Forvaltning og Allegro Kapitalforvaltning.- Jeg kjenner godt til kvaliteten og kompetansen i SpareBank 1-systemet, og rammebetingelser for å starte nytt aksjefond er optimale. Jeg har alltid likt å tenke annerledes for å finne gode investeringer, og med et mandat som dette ser jeg dette som en unik mulighet jeg gleder meg til å ta fatt på, uttalte Nielsen i forbindelse med ansettelsen.Oppstart var 1. november, men etter kun tre uker i sin nye jobb er arbeidsforholdet avsluttet.«Dessverre har vanskelige markedsforhold gjort at selskapet har valgt å ikke gå videre med satsingen. Så da ble det sluttavtale på meg og det er litt kjipt egentlig fordi jeg bare manglet 24 år, 11 måneder og åtte dager for å få gullklokka», skriver Nielsen i oppdateringen med en humoristisk undertone.Overrasket- Jeg synes det var veldig synd, hadde virkelig gledet meg, men mye bedre å trekke i fallskjermen med en gang, skriver Nielsen i en SMS til Hegnar.no.Den suksessrike forvalteren forteller at beslutningen til arbeidsgiveren om å likevel ikke starte opp egne fond, kom som en overraskelse.- Ja, det gjorde det absolutt. Sett i ettertid burde de nok skjønt det tidligere, men shit happens. Glad vi fant ut av det før det gikk enda lenger. Ingen hard feelings mellom oss, skriver han.Forvalteren velger heller å rette blikket fremover.- Nå skal jeg bruke litt tid på å finne på noe skikkelig fett å gjøre, så får dama bla opp og forsørge meg i mellomtiden, sier en humørfylt Nielsen.- Jeg gleder meg til å utforske nye muligheter, sier han.  Strategisk beslutningAdministrerende direktør Alf Kåre Karoliussen i SpareBank 1 Kapitalforvaltning bekrefter at de har skrinlagt satsingen på egne fond, men avviser at det var på grunn av vanskelige markedsforhold.- Det var en strategisk beslutning, sier han til Hegnar.no.Karoliussen kan fortelle om kraftig vekst for forvaltningsselskapet siden fusjonen i 2017.-Vi har hatt god fremgang og vokst fra 10 til 16 milliarder i forvaltningskapital siden fusjonen, og har valgt å rette fokuset på den diskresjonære forvaltningen.Tøft markedI løpet av de drøyt tre månedene som har gått siden ansettelsen ble annonsert, har det utvilsomt vært store svingninger i verdens finansmarkeder.Dagen før – 9. august - passerte hovedindeksen på Oslo Børs 900 poeng for første gang, og i tiden etter ble det satt stadig nye rekorder. I slutten av september ble den foreløpige bestenoteringen på 948,48 poeng satt.Siden da har markedene vært ruglete.Et oljeprisfall på rundt 30 prosent i oktober sendte Oslo Børs nedover, og et bratt fall fredag på rundt fem prosent sendte børsen ned 1,4 prosent til vel 837 poeng.Siden toppen i september er hovedindeksen ned hele 11,7 prosent.Årsoppgangen har dermed krympet til 2,79 prosent.