Foto: DNO

Sparebank 1 Markets har syv favoritter

- Never change a winning team.

Sparebank 1 Markets gjør ingen endringer i sin ukentlige portefølje av anbefalte aksjer, går det frem av en rapport fra meglerhuset, som skriver «never change a winning team».PorteføljenAker BPDNOKid interiørKitronNorwegianSpectrumYaraMeglerhuset tok i forrige uke ut aksjer med defensive kvaliteter, som Evry og Orkla.- Vi ønsket mer beta eksponering, samtidig som at grunnen til at vi tok inn begge disse selskapene i det korte bildet hadde spilt seg ut. Samtidig gjorde vi plass til Aker BP, som etter et fall på 15 prosent siden midten av juli hadde gått fra en premie til en rabatt, heter det i rapporten.Olje lønte seg ikkeDet slo ikke heldig ut i forrige uke, som endte med et fall for porteføljen på 3,6 prosent. Samtidig falt hovedindeksen på Oslo Børs 1,7 prosent.- Men med et turbulent børsklima, en pågående ordkrig mellom Kina og USA og en oljepris som har kommet ned fra over 80 til under 68 dollar, lønte det seg ikke med høy beta-eksponering generelt og overvekt olje spesielt. Men vi tror fortsatt Saudi-Arabia med sine allierte virker ukomfortable med en oljepris under 70 dollar fatet, og at dette kan fungere som et gulv fremover og virke støttende for både Aker BP og DNO, argumenterer Sparebank 1 Markets.- En stabil oljepris på rundt 70 dollar fatet er også viktig for utsiktene til leverandørindustrien når budsjettene for 2019 skal utarbeides. Dette vil gagne selskaper som Spectrum, skriver meglerhuset videre.Hittil i år er porteføljen opp 10 prosent, mot syv prosent oppgang for hovedindeksen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også