FILE - In this April 7, 2017, file photo, U.S. President Donald Trump gestures as he and Chinese President Xi Jinping walk after their meetings at Mar-a-Lago in Palm Beach, Fla. A year after Trump tried to disarm Xi at Mar-a-Lago with smooth talk and hospitality, he's resorted to hard ball and found that Xi is willing to throw it back. But at least for now, the acrimony over trade is unlikely to spill over into sensitive national security issues.(AP Photo/Alex Brandon, File) Alex Brandon

Spenningen stiger - børsene faller i Asia

Få lyspunkter, mye å bekymre seg for. Følg utviklingen her.

De fleste børsene i Asia- og Stillehavsregionen ser rødt fredag.Bekymringene rundt Storbritannias skilsmisse med EU har fått ny næring etter uttalelser fra Spanias statsminister om at landet sier nei til Brexit-avtalen hvis formuleringene rundt Gibraltar ikke endres.Samtidig fortsetter spenningen rundt handelskrigen mellom USA og Kina.Large cap-indeksen CSI 300 faller 1,4 prosent i Shanghai, mens Shanghai Composite-indeksen trekker ned 1,6 prosent. Hang Seng i Hongkong er ned 0,4 prosent.- Spenningen bygger seg opp- Bekymringene for den spente handelssituasjonen fortsetter å bygge seg opp før møtet mellom Donald Trump og Xi Jinping på G20-møtet neste uke, skriver OCBC Treasury Research ifølge CNBC i et notat.I Sør-Korea faller Kospi-indeksen 0,9 prosent, tynget av Samsung Electronics og SK Hynix.«Down under» stiger Sydney-børsen 0,4 prosent. Den tunge finanssektoren viser vei, mens gruveaksjer trekker ned.Tokyo er stengt fredag, grunnet avvikling av helligdag.Følg Asia-børsene her.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også