Siden hedgefondet Titan Opportunities Fund ble etablert av Espen Westeren og Ubon Partners i juni 2016, har fondet oppnådd solid avkastning ved å satse på utvalgte selskaper i shipping og oljeservice.På kun drøyt to år har fondet levert en avkastning på hele 66 prosent.
Slikt blir lagt merke til, og under den årlige kåringen av beste europeiske hedgefond - i regi av EuroHedge - som gikk av stabelen i London i forrige uke, stakk Westeren og teamet hans av med to priser.- Vi er takknemlige for denne anerkjennelsen fra bransjen. Men det er ingen grunn til å hvile på laurbærene. Gitt at verden henger sammen, mener vi det er særdeles gode muligheter i markedet nå, sier han til Hegnar.no.- Vi investerer i sykliske industrier og volatiliteten må vi tåle, sier han.
Titan Opportunities fikk prisen for beste avkastning siden oppstart for fond med opptil 100 millioner dollar under forvaltning, samt beste avkastning for fond som bare har vært i drift i 0-3 år med eiendeler på opptil 500 millioner dollar.Foruten investeringsdirektør Westeren, består teamet av tidligere Goldman Sachs-topp John DellaNoce, Harald Øyen som var analysesjef SEB inntil han ble hentet til Titan Capital i april i år, samt Jordan Patel som tidligere har jobbet med analyse i Bernstein.Målet er å utnytte investeringsmuligheter i kjølevannet av krisen i olje- og energisektoren.Unike muligheterWesteren er godt fornøyd med prisene, men er samtidig opptatt av å påpeke at de ikke kommer til å bli et hvileskjær.Hittil i år har fondet en avkastning på 6 prosent, noe Westeren er «greit fornøyd med», sammenlignet med utviklingen til resten av markedet.Ved utgangen av oktober var oljeservice-indeksen i USA ned 20 prosent og S&P 500 opp én prosent.Etter at prisen for et fat Brent-olje nådde 86 dollar 3. oktober, bød resten av måneden på et kraftig fall, noe som gikk hardt utover oljerelaterte aksjer.Fredag kveld ble Brent-oljen omsatt for under 70 dollar pr. fat for første gang siden april.At det svinger litt, bekymrer imidlertid ikke Westeren.Snarere mener hedgefond-direktøren at det nå er en ny dør som er i ferd med å åpnes.- Steg for steg ser vi tegn på at normaliseringen innen de kriserammede bransjene vi ser på er på gang, og for oss betyr det unike investeringsmuligheter, fastslår Westeren.