Statens aksjesalg i Havila er fullført

Havila Mars. Foto: Havila Shipping

Giek forsvant ut av topp 30-listen forrige uke.

Staten, gjennom Garantiinstituttet for norsk eksportkreditt (Giek), solgte i forrige uke 109.670 aksjer i offshorerederiet Havila Shipping gjennom selskapet Box Topco AS.Det fremgår av en fersk aksjonæroversikt.Etter å ha solgt aksjer i flere omganger de siste ukene er Giek dermed helt ut av listen over de største aksjonærene i offshorerederietStaten kom, sammen med en rekke andre finansinstitusjoner, inn på eiersiden i Havila gjennom restruktureringen av rederiet som ble fullført i starten av 2017.Havila Shipping har falt over 60 prosent på Oslo Børs hittil i år, og prises tirsdag til 112,8 millioner kroner.Den seneste uken har bydd på en oppgang på vel 5 prosent. Tre av selskapets fem ankerhåndtere ligger i opplag, ifølge Westshore Shipbrokers.