Svakere resultat fra Wallenius Wilhelmsen

Foto: Wallenius Wilhelmsen

Økte på toppen, men bunnen var svakere.

Tirsdag kveld legger Wallenius Wilhelmsen frem tall for tredje kvartal 2018.Selskapet melder om et resultat etter skatt på 30 millioner dollar, sammenlignet med 55 millioner dollar samme kvartal i fjor.Det tilsvarer et resultat per aksje på 0,07 dollar, mot 0,12 dollar i tredje kvartal i fjor.Inntektene beløp seg til 1.031 millioner dollar, mot 955 millioner dollar samme periode i fjor.Driftsresultatet kom inn på 65 millioner dollar, mot 105 millioner dollar samme periode i fjor.I rapporten skriver selskapet at resultatet svekkes av høyere bunkerspriser og lave rater.-Resultatet i tredje kvartal ble som forventet. Vi ser at utviklingen i volum stabiliserer seg, og at den underliggende ytelsen blir ødelagt av stigende bunkerspriser og lave rater. Vi har levert på synergimålet på 120 millioner dollar og går nå videre til neste fase av forbedringsinitiativer. I kvartalet har vi igangsatt et resultatforbedringsprogram med mål om 100 millioner dollar i bunnlinjeforbedring, for å øke driftseffektiviteten, redusere kostnader og løfte marginer, sier Craig Jasienski, konsernsjef i Wallenius Wilhelmsen.Selskapet skriver videre at det er økt usikkerhet rundt utsiktene for bilfrakt på grunn av svakere bilsalg i visse markeder mot slutten av tredje kvartal, og den potensielle risikoen knyttet til handelskrig.


Les også