- Teslas nye styreleder er kjedelig, men akkurat hva selskapet trenger

- Kan hun holde Elon i sjakk? Jeg er ikke sikker,  og jeg er heller ikke sikker på om noen kunne holdt han i sjakk. Kanskje hans bror, men jeg tror at hvis de hadde hans bror som styreleder ville folk slengt armene i været, mener ekspertene. 

Børs

Teslas nyutnevnte styreleder Robyn Denholm tar med seg forretningsekspertise til selskapets styre og vil være en avgjørende motvekt mot konsernsjef Elon Musk, selv om hun kanskje ikke er den mest spennende kandidaten, sa analytikere og eksperter til CNBC torsdag. Denholm er finansdirektør i det australske teleselskapet Telstra, hvor hun tidligere var administrerende direktør. Hun annonserte onsdag at hun forlater selskapet for å fokusere på sin rolle i Tesla. Før Telstra hadde hun ledende stillinger med nettverkssystemer og fungerte som nasjonal finansdirektør for Toyota. Denholm har vært i Teslas styre siden 2014, som mange mener er den eneste virkelige ulempen med forfremmelsen. Investorer og analytikere håpet på en virkelig uavhengig, egenmektig leder for å holde Musk i sjakk. Alle vil ha en superstjerneDet var Musks kontroversielle tweeting som fikk finanstilsynet SEC på kroken og påfølgende krav om å innstille en ny styreleder i Tesla. - Jeg kunne komme opp med ti personer fra utsiden som kunne ta over for Musk, men jeg vet egentlig ikke om det hadde vært fornuftig, sa Baird-analytiker Ben Kallo til CNBC torsdag.- Alle vil ha en superstjerne; Larry Ellison eller Sheryl Sanberg fra Facebook, og så mye som det ser bra ut på papiret, er dette i virkeligheten en smartere og mer målrettet avgjørelse, avsluttet Kallo. Denholm er så uavhengig som en insider kan bli, ifølge Kallo. Blant et håndplukket styret, som inkluderer Elons bror Kimbal Musk, er Denholm ganske distansert. Det er også usannsynlig at hun vil forårsake de samme overskriftene som Musk til tider har dratt med seg. - Hun har vært en stemme for god logikk, fornuft og bidratt til å utjevne alle som bare ville følge Elons strøm, sa Kallo. - Kan hun holde Elon i sjakk? Jeg er ikke sikker,  og jeg er heller ikke sikker på om noen kunne holdt han i sjakk. Kanskje hans bror, men jeg tror at hvis de hadde hans bror som styreleder ville folk slengt armene i været, sa Kallo. Umiddelbar effektDen perfekte styreleder er en person som ikke tiltrekker seg for mye oppmerksomhet, ifølge John Wilson, sjefsanalytiker ved Cornerstone Capital Group. - Det er et håp om at hun vil være motvekten til konsernsjefens volatilitet; en som kan ta med seg stabilt og forutsigbart lederskap til styret, sa Wilson. - Jeg tror at hvis hun gjør jobben sin riktig, vil du se en umiddelbar effekt, avsluttet Wilson. Tesla-aksjen er i skrivende stund opp 1,07 prosent til 351,88 dollar, opp 6,4 prosent siden begynnelsen av året. 

tesla
elon musk