Tidligere Odfjell-rigg på vei til borejobb i Middelhavet

Kan snart få besøk av søsterriggen. 

Publisert 1. nov. 2018 kl. 15.50
Oppdatert 1. nov. 2018 klokken 15.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 122 ord

For ett år siden kjøpte Tyrkias statlige oljeselskap TPAO boreskipet Deepsea Metro II.Den tidligere eieren Chloe Marine Corporation Ltd, var eid av Deep Sea Metro Ltd, et joint venture, eid med 60 prosent av Metro Exploration og 40 prosent av Odfjell Drilling.Nå skal boreskipet som har fått navnet Fatih, ha forlatt havnen i den tyrkiske byen Alanya for å lete etter olje og gass i den østlige delen av Middelhavet. Det skriver offshoreenergytoday.com.I forrige uke ble det inngått en intensjonsavtale om å selge søsterboreskipet Deepsea Metro I.Det er foreløpig ikke bekreftet, men Bassøe Offshore mener det er sannsynlig at også den riggen har blitt solgt til det tyrkiske oljeselskapet. Salgssummen er oppgitt til 262,5 millioner dollar. Les også: Tyrkisk selskap kan være kjøper av milliardrigg