Tipp topp, tommel opp!

Ocean Rig blir et heleid datterselskap av Transocean etter å ha fått tilnærmet enstemmig støtte av aksjonærene. 

Ocean Rig - Bilde fra selskapets hjemmeside www.ocean-rig.com
Børs

Aksjonærene i Ocean Rig har godkjent sammenslåingen med Transocean, ifølge en melding sendt ut torsdag kveld.Det betyr at Ocean Rig blir et heleid datterselskap av Transocean. 99,99 prosent av aksjonærene stemte for fusjonen som innebærer at aksjonærene i Ocean Rig får 1,6128 Transocean-aksje pluss 12,75 dollar i kontanter pr. aksje de eier. Det var 4. september det ble annonsert at Transocean ville kjøpe Ocean Rig for 2,7 milliarder dollar , tilsvarende 23 milliarder kroner med den nåværende vekslingskursen.Da hadde eierne av Ocean Rig jobbet sammen med rådgiverne sine i den sveitsiske investeringsbanken Credit Suisse ganske lenge for å få til et salgSkrinla børsnoteringI slutten av mai la selskapet frem en plan om å skille ut de to halvt nedsenkbare «harsh environment»-riggene «Leiv Eriksson» og «Eirik Raude» i det heleide datterselskapet Valiant Offshore.Planen innebar å notere Valiant Offshore på Oslo Børs som et rendyrket og gjeldfritt spill på oppsvinget i «harsh environment»-markedet i Norge der alt overskudd skulle utbetales som utbytte.I den forbindelse var meglerhusene Clarksons Platou Securities og Pareto Securities, samt Nordea og ABN Amro, hyret inn for å hente inn 175 millioner dollar, tilsvarende rundt 1,4 milliarder kroner, gjennom en emisjon på 17,5 millioner nye aksjer til kurs 10 kroner.Aksjene skulle først noteres på den norske OTC-listen, før en fullverdig notering på Oslo Børs var planlagt å finne sted i tredje kvartal.En drøy uke senere ble imidlertid pengeinnhentingen avblåst.

ocean rig
riggselskaper
transocean
fusjon
aksjonær
børsnotering
salg av virksomhet
Nyheter
Børs