Tønseth: - Lakseprisene blir lave lengre enn markedet tror

Lakseanalytiker Tore Tønseth mener prisforventningene i markedet har vært for høye.

- Prisforventningene har vært høye veldig lenge og spotprisdannelsen har vært svak den siste tiden. Så vårt case i det siste har vært at vi tror på lave laksepriser mye lengre enn det markedet tror, sier Tore Tønseth i Sparebank 1 Markets til TDN Direkt.Tønseth mener prisforventningene i markedet vært høyere enn utviklingen i spotprisen den siste tiden, noe han mener har bidratt til sektorens negative utvikling den siste tiden. En annen faktor er er ageroppbygging i Polen og at Norge møter større konkurranse utenfor EU fra Chile.På Oslo Børs faller SalMar-aksjen 3,55 prosent til 467 kroner- Lerøy Seafood er ned 3,6 prosent til 72,20 kroner, mens Austevoll Seaffod svekker seg 3,4 prosent til 118,80 kroner.Marine Harvest er ned 0,8 prosent til 196,95 kroner, og Bakkafrost-aksjen er ned 1,10 prosent til 422,80 kroner. - SmitteeffektTønseth bemerker imidlertid at spotprisdannelsen i EU egynner å smitte litt over på forwardprisene for 2019, som så langt i høst har vært relativt stabile, skriver nyhetsbyrået. - Nå kommer slutten av året og utviklingen begynner å få en smitteeffekt på 2019, der forwardprisene nå har falt rundt én krone, sier han. Videre kom det foreløpig biomassestatistikk for oktober fra Fiskeridirektoratet torsdag. Ifølge Tønseth var tallene stort sett på linje med det som var ventet, men at snittvekten på fisken som ble slaktet muligens var litt på den positive siden.- Det indikerer kanskje at biologien er hakket bedre enn man kunne fryktet.I går ble det kjent at Tromsø kommune har vedtatt å ikke tillate flere oppdrettskonsesjoner, og at eksisterende konsesjoner ikke forlenges uten at de drives i lukkede anlegg. Tønseth mener det er uklart hvilken effekt det vil få på oppdrettsnæringen, skriver TDN Direkt.