Tor Olav Trøim kan trekke på smilebåndet

Hovedindeksen på Oslo Børs klatret i dag 1,62 prosent før den sluttet på 854,87 poeng. Det ble omsatt aksjer for 4,45 milliarder kroner.I løpet av den siste måneden har Oslo Børs falt 5,07 prosent mens hovedindeksen er opp 4,96 prosent hittil i år.BullmarkedskorreksjonUBS lar seg ikke skremme av det kraftige fallet på verdens børser den siste tiden, og tror ikke vi ser slutten for amerikansk og global økonomisk vekst. Tallknuserne beskriver ifølge TDN Direkt nedsalget som overdrevet og omtaler det som en «bullmarkedskorreksjon».Resultatsesongen er på hell, men noen selskaper var i aksjon tirsdag kveld og onsdag morgen, deriblant Borr Drilling, Scottish Salmon, Reach Subsea og Star Bulk Carriers. Du finner våre resultatsaker her .OljeUSAs president Donald Trump har igjen startet dagen med en Twitter-melding.- Oljeprisene blir lavere. Kjempebra! Som et stort skattekutt for Amerika og verden. 54 dollar, var nettopp 82 dollar. Takk Saudi-Arabia, men la oss gå lavere, skriver han.Et fat Nordsjøolje omsettes for 63,55 dollar, opp 1,63 prosent.Equinor / Aker BPNordea Markets er nå ute med en ny sektorrapport for lete- og produksjonsselskaper innen olje og gass. Meglerhuset gjenopptar her en dekning på Equinor og Aker BP med kjøpsanbefalinger og kursmål på henholdsvis 260 og 322 kroner, viser rapporten som Hegnar.no har fått tilgang til. Onsdag sluttet Equinor på 203,50 kroner (+1,09 prosent) mens Aker BP endte på 237,80 kroner (+4,94 prosent).Borr DrillingTor Olav Trøims Borr Drilling fikk et resultat  etter skatt på minus 39 millioner dollar i 3. kvartal i år, mot minus 9,6 millioner dollar året før. Selskapet hadde inntekter på 49,7 millioner dollar, mot null året før.Borr Drilling har tidligere tjent gode penger på konkurrerende riggselskaper ved å inngå forward-kontrakter som gir rett til å kjøpe den underliggende aksjen til en gitt kurs i fremtiden. Det fortsettes det med. I 3. kvartal realiserte selskapet en gevinst på 9,2 millioner dollar, eller om lag 78 millioner kroner, på et tilsvarende veddemål.Borr Drilling klatret 5,97 prosent til 28,40 kroner.NorwegianNorwegian har fått en operativ driftstillatelse (AOC - air operator certificate) hos Transportstyrelsen i Sverige, skriver selskapet på sine hjemmesider. Norwegian Air Sweden (NSE) vil ifølge selskapet gi et enda sterkere fotfeste i EU.- Med et sterkere fotfeste i Skandinavia kan vi få tilgang til flere trafikkrettigheter og lansere nye direkteruter som aldri har blitt flydd før. Arlanda kan bli et stort internasjonalt knutepunkt for flyreiser mellom Asia og Nord-Amerika, men det krever en mer luftfartsvennlig politikk og konkurranse på like vilkår, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos i en melding.Aksjen endte på 202,50 kroner etter en kursoppgang på 2,71 prosent.PolarcusPolarcus kunne fortelle om en kontrakt for et 3D seismisk prosjekt i Nord-Amerika. Varigheten er på rundt 45 dager, med ventet oppstart i 2. kvartal 2019.Aksjen la på seg 0,82 prosent og sluttet på 1,23 kroner.